Darbeye de OHAL’e de karşıyız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Darbeye de OHAL’e de karşıyız!


 

Mersin’de aralarında çeşitli siyasi parti, sendika, oda ve derneğin bulunduğu 52 kurum ve kuruluş darbeye ve OHAL’e karşı seslerini yükseltti!

SONER AYDIN

Eğitim-Sen Mersin Şube binasında bir araya gelen aralarında CHP, HDP, DİSK, KESK, TÜRK-İŞ, İHD gibi çok sayıda siyasi parti, sendika, oda ve dernek temsilcileri hazırlanan darbe ve Olağanüstü Hal (OHAL) bildirisine imza attı. İmzalanan bildiri daha sonra basın açıklaması ile kamuoyuna deklare edildi. 

“GERÇEK DEMOKRASİ DARBELERİ ENGELLER”
İmzacılar adına açıklamayı Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt okudu. 15 Temmuz darbe girişiminin ülkede en fazla demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini belirten Bozkurt, ancak gerçek bir demokrasinin darbeyi ve darbe girişimlerini engelleyeceğini söyledi. Grevlerin yasaklandığı, basının susturulduğu, düşünce ve ifade hakkının, siyasi hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı ülkelerin iç çatışma ve darbelere mahkum olacağını dile getiren Bozkurt, “Kapitalist sistem ve temsilcileri kitlelerin bastırılamayan iş, barış, özgürlük ve demokrasi talepleri karşısında yoğunlaştırdıkları baskı, şiddet ve sömürü ortamının devamını sağlamak üzere kitleleri baskı altına almanın bir aracı olarak darbelere ihtiyaç duymaktadırlar” dedi.

“OHAL’LE DEMOKRASİ TESİS EDİLEMEZ”
Türkiye tarihinde darbeciler ve baskıcı hükümetler tarafından demokrasinin tesis edilemediğini aksine mevcut olan demokrasi kırıntılarının da askıya alındığını kaydeden Bozkurt, “Siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan darbeye çözüm ve demokrasiyi tesis etme adına Olağanüstü Hal (OHAL) ilan ederek tüm yetkileri tek elde toplamıştır. Gazete ve dergilerin izinle çıktığı, polis tarafından her yurttaşın her hangi bir yerde üzerinin, evinin sorgusuz arandığı, bırakın miting ve gösteriyi basın açıklamasının bile yapılmasının engellendiği, tün demokratik hakların askıya alındığı, kanun hükmünde kararnamelerle ülkenin yönetildiği yani bombalanan meclisin bile saf dışı bırakıldığı OHAL ilanı ile demokrasi değil aksine daha baskıcı ve otoriterlik tesis edilebilir” ifadelerini kullandı.

“DOLUYA TUTULMAK İSTEMİYORUZ”
Darbecilerden olduğu kadar siyasi iktidar tarafından da hangi gerekçeyle olursa olsun demokratik hak ve özgürlüklerin karşısında olduklarını dile getiren Bozkurt imzacı kurum ve kuruluşlar adına şunları söyledi: “Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyoruz. Bu nedenle de askeri darbeler ile antidemokratik yönetim arasında seçim yapmak zorunda değiliz. Hükümeti ve Cumhurbaşkanını OHAL ilanından inanında vazgeçmeye, demokratikleşme ve barış için olarak adım atmaya çağırırken darbeye de OHAL’e de hayır diyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA