Kadınlardan; darbe ve cinsiyetçi söylem tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlardan; darbe ve cinsiyetçi söylem tepkisi!


 

Mersin Kadın Platformu üyeleri darbe girişimine karşı çıkarak, darbe girişiminde bulunun askerlerin eşlerine ve çocuklarına yönelik cinsiyetçi söylemlere tepki gösterdi.

EREN KAVVAS

LGBT Derneği’nde bir araya gelen Kadın Platformu, darbe ve cinsiyetçi söylemlere tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Çiğdem Göksoy, yolsuzluk, yargıda yozlaşma, yurt içi ve yurt dışı savaş politikaları, sokağa çıkma yasakları, eğitim sistemindeki yanlış uygulamaların ülkenin nasıl bu günlere getirdiğini söyledi.

“KATLEDİLEN YİNE BİZ KADINLAR OLACAĞIZ”
Bireysel silahlanmanın tartışıldığı bir dönemden söz edildiğini aktaran Göksoy, “Darbe yapanlar militaristtir, militarizmin araçlarını kullanan erk güç hareket etmiş durumdadır. Bunun en büyük mağduru yine biz kadınlar olacağız. Bireysel silahlanmadan söz edilen bu süreçte katledilen yine biz kadınlar olacağız” ifadelerini kullandı.

“TACİZİN VE TECAVÜZÜN ÖNÜ AÇILMIŞTIR”
Darbeci askerlerin çocuklarının ve eşlerinin savaş ganimeti olarak gösterilmesine tepki gösteren Göksoy, “Cumhurbaşkanının açıklaması doğrultusunda sokağa çıkan kadınlar için bile fetva yayınlayarak ‘Kadınların sokağa çıkması caiz değildir’ denildi. Darbeci olarak tanınan askerlerin eşlerine çocuklarına yönelik cinsiyetçi söylemler ve paylaşımlar yaparak savaş ganimeti olarak gösterilmiştir. 15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına ilişkin Türk ceza kanununun 103/1 maddesi iptal edilerek tacizin ve tecavüzün önü açılmıştır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA