“Öğretmen ve akademisyen kıyımı durdurulmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Öğretmen ve akademisyen kıyımı durdurulmalı”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, OHAL uygulaması ile kıyım yapıldığını belirterek “Eğri ile doğruyu ayırmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Haber Merkezi

Meclis'te partilerin ortak bildiri ile darbe girişimini kınadığına dikkat çeken Atıcı, tüm muhalefet partilerinin darbe ve darbecilere karşı yapılması gereken çalışmalara destek olacaklarını ifade etmelerine rağmen, hükümetin OHAL ilan ettiğini belirterek; "Olağanüstü hâlin iyi bir şey olmadığını, geçmişte bize acı, keder, gözyaşı ve yas getirdiğini biliyoruz. Onun içinde olağanüstü hâle bütün gücümüzle karşı çıktık. Olağanüstü hâlin "o"su çıktığı andan itibaren yas tutmaya başladık. Tepkisel olarak sakalımızı bıraktık ve bizi her görene de, "Hayırdır, niye sakalınız var?" diyenlere de "Olağanüstü hâle tepkiliyiz yas tutuyoruz, şimdiden peşinen tutuyoruz." dedik ve maalesef, haklı çıkıyoruz." dedi.

“VEBALİ ÇOK BÜYÜK”
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, öğretmenlerin, akademisyenlerin sorgusuz sualsiz toplandığını belirterek, "Terör örgütüne FETÖ'ye mensup olanları el birliğiyle toplayalım ama garibanları niye toplarsınız? Her gün birçok insanın feryadıyla karşı karşıya geliyoruz. Benim kuzenim öğretmen, ellerimle yetiştirdiğim çocuğu görevden aldınız. Yahu arkadaşlar, biraz akıl, biraz vicdan. Siz eğri ile doğruyu ayıramıyorsanız hep beraber ayıracağız, ayıracağız bunları. Eğriyi doğruyu ayırmak mecburiyetindeyiz. Eğer bunu yapmaz isek bunun vebali çok büyüktür” dedi.
AKP'nin on dört yıllık iktidarı boyunca darbelerin adım adım geldiğini ifade eden Atıcı, “Atatürkçü, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmeye yönelik darbeleri nihayet anladınız. Bir tek Atatürkçüler sizi kandırmadı, aldatmadı. Ne olur bunu algılayın ve şu kıyımı hep birlikte durduralım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA