Adana’dan ucuz su! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adana’dan ucuz su!


 

İçme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifelerinin (KDV hariç) fiyatı; Mersin’de 4,02 olurken Adana bu rakamı 3,14’e kadar düşürdü! Diğer illerdeki abonelerin harcadıkları su miktarının arttıkça suyun birim fiyatının da arttığı ancak Adana’da ne kadar su kullanılırsa kullanılsın suyun birim fiyatının

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin abonelerine en ucuz su sağlayan belediyeler arasında yer aldığı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (ASKİ) yapılan açıklamada, Haziran 2016 tarihi itibariyle büyükşehir belediyelerinin resmi internet sitelerinden alınan içme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifelerinin(KDV hariç) Adana 3,14, Antalya 2,44, Sakarya 2,70, Gaziantep 3,29, İzmir 3,60, Mersin 4,02, İstanbul 4,04, Ankara 5,19 olduğu belirtildi.

Tarifelerin merkez ilçelere ait olduğu, Adana hariç tüm illerde kademeli tarife uygulandığı belirtilen açıklamada, "Yani diğer illerdeki abonelerin harcadıkları su miktarı arttıkça suyun birim fiyatı da artıyor. Ancak Adana’da ne kadar su kullanılırsa kullanılsın suyun birim fiyatı sabittir. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin, 5216 ve 6360 Sayılı Kanunlar vasıtasıyla tüzel kişiliği sona ererek köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yerlerine uyguladığı fiyat tarifesi, atık su bedeli dahil, KDV hariç, 0.93 kuruş ile en ucuz su temin eden kurumlardan bir tanesinin de Adana ASKİ olduğu da belirlenmiştir" denildi.

YASA İLE DEĞİŞEN UYGULAMALAR
ASKİ'nin açıklamasında, 6360 Sayılı Yasa ile köy statüsünden mahalleye dönüşen mahallelerin ise 2014 yılı Mayıs ayına kadar uygulanan ücret tarifesinin diğer mahallelerle aynı olduğunu ancak 6360 Sayılı ‘On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ilk mahalli idareler seçimi ile birlikte yürürlüğe girmesi nedeniyle köy iken mahalleye dönüşen yerlere ait ücret tarifelerinin yeniden belirlendiği, bu ayrımın, kanuni bir zorunluluk sonucu yapıldığı kaydedildi.
Köy statüsünden mahalleye dönüşen mahalleler için belirlenen su ücretinin, merkez mahallelere uygulanan ücretin yüzde 25’inden fazla olamayacağı belirten açıklamada, 2004 yılında belde iken mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerine merkez mahallelere uygulanan ücret tarifesi üzerinden tahakkuk düzenlendiği vurgulandı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA