Yatırımcıya altın uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yatırımcıya altın uyarısı!


 

Kuyumcu Selim Engin Gürpınar, “ABD Merkez Bankası’nın (FED) almış olduğu kararlar doğrultusunda altının gram fiyatı 130 TL’ye çıktı” diyerek yatırımcıları uyardı.

EREN KAVVAS-SONER AYDIN

Ulu Cami kuyumcu esnaflarından Safir Kuyumculuk Satış Sorumlusu Selim Engin Gürpınar, altın fiyatları, yatırım ve düğün hazırlığında olan vatandaşlar için gazetemize açıklamalarda bulundu. Gürpınar, ABD Merkez Bankası’nın almış olduğu kararlardan dolayı duraklama sezonuna girdiklerini belirterek, “Gram altının fiyatı 122 TL’ydi Mayıs ayından itibaren FED almış olduğu kararlar doğrultusunda altının gram fiyatı 130 TL’ye çıktı. Şimdi duraklama sezonuna girdik” dedi.

“YURTDIŞINDA ALTIN DAHA PAHALI”
Şuanda gurbetçilerin ve düğün hazırlığında olan vatandaşların altına rağbet gösterdiğini kaydeden Gürpınar, “Şuanda altın sektöründeki hareketliliğin tek nedeni yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin Türkiye’ye gelip altın almasıdır. Yurtdışında altın vergilerden dolayı ülkemize oranla daha pahalı olduğu için gurbetçiler Türkiye’den altını alıp yurtdışına götürüyorlar. Düğün hazırlığı yapan vatandaşlar da mecburiyetten altın almak durumunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARA UYARI
Altına ve dövize yatırım yapmayı planlayan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Gürpınar, “Vatandaşlar altın yatırımıyla ilgili olarak beklemedeler. Dövizlerde hareketlilik söz konusu değil. Altında da hareketlilik yok. Çünkü piyasanın nereye doğru gideceği henüz netlik kazanmadı” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA