Tarihi doku zedelenmesin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi doku zedelenmesin!


 

Büyükşehir’in Yoğurt Pazarı’nda başlattığı yenileme çalışması bazı vatandaşlarda, kentin tarihi dokusuna zarar verileceği endişesi yarattı.

SONER AYDIN/EREN KAVVAS

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yoğurt Pazarı, Silifke Caddesi, Ulu Cami Meydanı ve Atatürk Caddesi’ni kapsayan kentsel tasarım ve yenileme projesi çalışmaları sürüyor. Kentsel tasarım ve yenileme çalışmaları çerçevesinde ilk kazma eskimiş ve yıpranmış halde olan Ulu Cami Meydanı’na vuruldu. 
Ulu Cami Meydanı’nın ardından bu defa Mersin’in ilk yerleşim yerlerinden biri olan Yoğurt Pazarı’nda kentsel tasarım çalışmaları başlatıldı. Yoğurt Pazarı süren çalışmaların neticesinde atıl durumda olan park yenilenip, süs havuzları ve modern aydınlatma ile yeniden düzenlenecek. 

“MERSİNLİLERİN KAFASI KARIŞIK”
Mersin’de geçtiğimiz ay başlayan kentsel tasarım ve yenileme çalışmalarını değerlendiren vatandaşların bir kısmı, çalışmaların ardından işlevini kaybetmiş park, yol ve meydanların daha modern bir hale kavuşacağını söylerken bazı vatandaşlar ise yenileme çalışmalarının kentin tarihi dokusuna zarar vereceğini, yeşil alanların azalacağı görüşünü savunuyor. Görüşlerini aldığımız vatandaşlardan bazıları, kent yöneticilerine tarihi dokunun zarar görmemesi için çağrı yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA