Kazanlı sahilindeki kaçak barınaklar yıkıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kazanlı sahilindeki kaçak barınaklar yıkıldı


 

Geçtiğimiz günlerde, “Kazanlı sahili içler acısı halde” başlığıyla yayınladığımız haber üzerine harekete geçen Akdeniz Belediyesi, söz konusu bölgedeki kaçak barınakları yıkarak, sahilin eski güzel görünümüne kavuşması için harekete geçti.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi, kentin siluetini bozmasının yanı sıra sosyal riskler oluşturan metruk ve kaçak yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, güvenlik güçleri ve zabıta memurlarının da desteğiyle Kazanlı'da denize birkaç adım mesafede kurulan ve ciddi bir görsel kirlilik oluşturan barakaların yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım öncesi barınakları sahile kuran vatandaşlarla konuşarak ikna eden ekipler, balıkçıların, içeride bulunan kimi malzeme ve eşyalarını çıkarmalarının ardından yıkıma başladı. Barınaklar iş makineleri yardımıyla yıkılarak sahildeki görüntü ve çevre kirliliği ortadan kaldırılırken, yıkımla ortaya çıkan tonlarca atık, kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenerek sahilden uzaklaştırıldı.

CARETTA CARETTA KAPLUMBAĞALARININ ÜREME BÖLGESİ 
Öte yandan, Kazanlı sahilinin, nesli koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme bölgelerinden biri olması ve yıkım yapılan alanın Caretta'ların yumurtlama alanına yakın olması nedeniyle sahildeki yıkım sırasında yuvaların zarar görmemesi için ayrıca önlem alındı.
Kazanlı sahilinde gerçekleşen çalışma hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, kent estetiğini bozan, görsel kirlilik oluşturmasının yanında özellikle çocuklar ve gençler için sosyal riskler de taşıyan metruk ve baraka tipi yapıların yıkımını sürdüreceklerini vurguladı. Baykara, "Akdeniz'i daha yaşanabilir bir kente dönüştürmek için çalışıyoruz. Bunun için de öncelikle yapı kirliğini ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Amacımız, kentimiz ve ilçemizde görsel kirliliğin yanı sıra sosyal riskler de barındıran bu tür yapıları temizlemektir. Bu amaçla kaçak yapıların ve sahipleri tarafından terk edilen, madde bağımlılarının barınağı haline gelmiş yapıların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Ancak, bu konuda özellikle vatandaşlarımızdan destek ve duyarlılık bekliyoruz. Kent estetiğine zarar veren veya madde bağımlılarının meskeni haline gelen yapıları bizlere bildirmeleri halinde, gerekli yasal prosedürlerin ardından ekiplerimiz bu yapıların yıkımını gerçekleştirecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA