Akdeniz Meclisi’nden darbeye karşı ortak bildiri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Meclisi’nden darbeye karşı ortak bildiri


 

Akdeniz Belediyesi Meclisi çatısı altında bulunan tüm siyasi partiler; HDP, CHP, Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişimine karşı ortak bir bildiri okudu.

Haber Merkezi

Ortak bildirinin okunduğu basın açıklaması, belediye konferans salonunda, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk'ün de katılımıyla gerçekleşti. Bildiri öncesi kısa bir konuşma yapan Eş Başkan Türk, darbe girişimi sırasında direnirken yaşamlarını yitiren yurttaşlara rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Eş Başkan Türk, "İlkesel olarak her şart ve koşulda darbelere karşıyız. Çünkü darbeler ülkeyi 20-30 yıl geriye götürür. Geçmişte darbelerin yarattığı yıkım ve acıları hep birlikte yaşadık. Ancak 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine karşı halkımızın kararlı duruşu ve bugün buradaki birlikteliğimiz çok anlamlı ve önemlidir" dedi. Türk'ün konuşmasının ardından, Akdeniz Belediye Meclisi çatısı altında bulunan siyasi partiler adına, Meclis Üyesi Murat Özpaksoy 'Darbe Karşıtı Ortak Bildiri'yi okudu. Meclis'in ortak bildirisi şöyle: “Bizler... Akdeniz Belediyesi Meclisi çatısı altında bulunan HDP, CHP, AK Parti ve MHP'li tüm meclis üyeleri olarak; Milletimizin kendi iradesine, Hükümete ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı girişilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz! Ülkemizin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke ve bir utanç olarak yer alacaktır. Onurlu bir direniş sergileyen halkımız, darbecilerin karşısında geri adım atmamış, bedenini siper ederek tankların, uçakların ve helikopterlerin karşısında kararlılıkla durmuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız, kanlı darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Halkımızın bu kararlı duruşu ve darbecilere karşı direnişi, dünya demokrasi tarihinde unutulmaz harflerle yer alacaktır. Herkes bilmelidir ki geçmişte de yaşanan tüm darbelerde insan hak ve özgürlükleri ihlal edilmiş, birçok insan cezaevlerine kapatılırken, hukuk rafa kaldırılarak her kesimden binlerce insanımız işkenceye maruz kalmıştır. Geçmişte yaşadıklarımız, bizlere bu ülkede darbelerin neye mal olduğunu göstermiştir. Sorunun çözümü acil demokrasidir. TBMM'deki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Akdeniz Belediyesi Meclisi de darbe girişimine karşı ortak bir tavır, duruş ve anlayış içerisindedir. Bu ortak tavır, milli iradeyi ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Mersin ve Akdeniz'de yaşayan halklarımızın seçilmiş temsilcisi olarak bizler, tüm yurttaşlarımız ve kurumlarımızla birlikte demokrasinin, hukukun, evrensel insan hakları ve eşitliğinin yanındayız. Halkımızın demokrasi iradesine hep birlikte sahip çıkıyoruz ve sonsuza dek de sahip çıkacağız. Zira Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun! Kanlı darbe girişimine direnirken şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına en derin taziyelerimizi iletir, yaralanan yurttaşlarımıza da acil şifalar dileriz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA