Senir’de sakinlerinden su isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Senir’de sakinlerinden su isyanı!


 

Mersin’in Silifke ilçesi Senir Mahalle sakinleri susuzluk çilesi çekiyor. Senir Mahalle halkı doğru dürüst çeşmelerinden akmayan su nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Haber Merkezi

Çeşmeleri olmasına rağmen su olmadığı için susuzluk çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri merkepler yada araçlarıyla su taşıdıklarını söylediler. Mahallelerinde yazın nüfusun bin kişiye çıktığını ve susuzluk çektiğini söyleyen Senir Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Barut, “Evlerimizde çeşme var ama akmıyor. Arabalarla ve merkeplerle kilometrelerce uzaklıktan ihtiyaçlarımız için su getirmeye çalışıyoruz. Bu görüntüler 21. yüzyıla yakışmıyor” dedi.

MESKİ’DEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ!
Mahalle sakinleri el arabalarına koydukları bidon ve kovalarla su getirmeye çalışırken kimileride merkeplerine bağladıkları bidonlarla kilometrelerce uzaktan su taşımaya çalışıyor. Mahalle arasında bulunan mahalle çeşmesi ise kaynakların yetersizliği nedeniyle çok az akıyor. Su olmadığı için mahallede olası hastalıklara karşı davetiye de çıkabileceği ileri sürülürken vatandaşlar kendi imkanlarıyla kilometrelerce uzaklıktan temin ettikleri taşıma suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.
Mahalle sakinleri içme suyunun hiç akmadığını, kaynak sularının yetersiz olduğunu vurulan artezyenlerin boş çıktığını ileri sürerek MESKİ’nin çözüm üretmesini istediler.

“UZUN SÜREDİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Mahalle sakinlerinden Mustafa Kurt, “Uzun süredir bu konuyla uğraşıyoruz. Yetkili birimlere rica ettik. Başvurduk. İmza topladık. Silifke MESKİ yetkilileri bizlere yardımcı olmaya çalışacaklarını söylediler. Düzenli olmasa da ara ara MESKİ 5 ton su getirerek depoya boşaltıyor. Bu da yeterli gelmiyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz bey Buraya geldi durumu gösterdik. Yapılacağına dair söz verildi. Ertesi gün unutuldu. Benim mahallem susuzluktan çok mağdur, ben onlardan daha fazla mağdurum. Bu sıkıntı bir anca önce giderilirse mahallemiz ve ben çok memnun kalacağız. Yetkililere çok rica ediyorum. Bu susuzluğu gidersinler” dedi.
Senir’e yakın Nuru Mahallesinde ve İmambekerli Mahallesinde suyun olduğunu ancak Senir Mahallesinde su olmadığını belirten Abdürrahim Uysal, “Mahallemizde su yok. Su sıkıntısı var. Mağdur durumdayız.  Zor oluyor ama susuzlukta zor. Katlanıyoruz her şeye karşı ancak susuzluktan banyo yapamaz duruma geldik. Silifke MESKİ yetkililerinden yardım bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA