Muhasebeciler istedi uygulama geri çekildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhasebeciler istedi uygulama geri çekildi


 

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın tepki gösterdi 2016 yılı Haziran ayı vergilendirme dönemi KDV/1 beyannamesinin sonuç hesapları alanına eklenen ‘Belge Bilgileri Belge Türü/Sayısı’ tablosu yeni bir değerlendirmeye kadar beyannameden kaldırıldı.

SONER AYDIN

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Gelir İdaresi tarafından tekrar yürürlüğe konulan “KDV Beyannamelerine Eklenen Fatura ve Benzeri Belge Sayılarının Bildirilmesi" uygulamasına tepki göstererek, geri çekilmesini istemişti. 
Girişimleri ile 2016 yılı Haziran ayı vergilendirme dönemi KDV/1 beyannamesinin sonuç hesapları alanına eklenen ‘Belge Bilgileri Belge Türü/Sayısı’ tablosu yeni bir değerlendirmeye kadar beyannameden kaldırıldığını söyleyen Tokgöz, uygulamayı memnuniyet ile karşıladıklarını açıkladı. 

“HİÇ KİMSE ZORLA ÇALIŞTIRILAMAZ”
Gelir İdaresi Başkanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK), TÜİK’e karşı angarya niteliğinde yaptırılan işlere bugün KDV Beyannamelerine Eklenen Fatura ve Benzeri Belge Sayılarının Bildirilmesi Düzenlenmesi’nin de ilave edildiğini kaydeden Tokgöz “3568 sayılı SMMM ve YMM Kanunu’nun 2. Maddesinde yer alan Mesleğin Konusu, işletmelerin ‘Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço kâr-zarar tablosu ve beyannameleri’ düzenlemek ve mükellefler adına Gelir İdaresi Başkanlığı’na vermek mesleğimizin devlet idaresine karşı olan sorumluluğudur. Profesyonel bir süreçte karşılık gözetmeksizin yaptırılmaya çalışılan işlemler için Anayasamızın 18. maddesi; ‘Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır’ ifadesini hükmetmektedir. Bir ay içinde düzenlenen binlerce belgelerin türlerine göre tasnifi, sayılması için kaybedilecek zaman ve iş gücü göz önüne alındığında uygulaması hiç kolay olmayan bir talep olduğu aşikârdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA