33 genç için adalet istediler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

33 genç için adalet istediler!


 

Suruç’ta IŞİD’in canlı bomba saldırısında hayatını kaydeden 33 sosyalist genç Mersin’de anıldı. Anmada, katliamda yaşamını yitiren gençler için adalet istendi.

SONER AYDIN

Kobane’deki çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkan ancak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in hedefi olan 33 sosyalist genç Mersin’de anıldı. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan anmaya Suruç’ta yaşamını yitiren gençlerin arkadaşlarının yanı sıra, çok sayıda sivil toplum temsilcisi (STK) ve Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katıldı. ‘Suruç için adalet’, ‘Hiçbir düş yarım kalmaz’ yazılı pankartlar açıldığı anmada sık sık “Suruç şehirleri ölümsüzdür”, “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları atıldı. 

“BU DÜŞLER HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMAYACAK”
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına söz alan dönem sözcüsü Yılmaz Bozkurt, tek amaçları çocuklara oyuncak götürmek olan gençlerin Suruç’ta vahşice katledildiğini söyledi. Katledilen gençlerin için “bu ülkenin çocuklarına onurlu bir gelecek bırakmak için öldüler” ifadelerini kullanan Bozkurt, “Bu düşler hiçbir zaman kaybolmayacak. Sosyalizm düşü bu topraklarda yeşerene kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Bozkurt, “Her türlü darbeye, askeri darbeye de,  sivil darbeye de karşıyız.  Demokrasinin yanındayız. İşçiler, emekçiler, ve kadınlardan yana olan demokrasinin yanındayız. Sermayenin, iktidarın demokrasisinden yana değiliz” diye konuştu.

“KATLİAMCI BİR GÜN ÖNCE GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI”
Suruç’ta yaşanan katliamın tanıklarından olan Sosyalist Gençlik Dernekleri üyesi Ekin Baran Taştan, Suruç bombacısının katliamdan bir gün önce göz altına alınıp bırakıldığını belirtti. Suruç Katliamı’nın büyük bir savaş planını harekete geçirmek için yapıldığını dile getiren Taştan, “Gençlik hareketi teslim alınmak istendi. Eşitlik, özgürlük, adalet için mücadele eden herkes Suruç’ta katledilmek istendi. Suruç katliamı AKP ve IŞİD işbirliğiyle yapılan kanlı bir katliamdır. Siyasi iktidar, Urfa Valiliği, Suruç Kaymakamlığı, istihbarat birimleri ve polis katilin eylemi ne zaman yapacağını biliyordu. Katili katliamdan bir gün önce gözaltına alıp bırakacak kadar biliyordu. Ama katliam engellenmedi. İlk günden bugüne kadar katiller değil Suruç gazileri ve Suruç için adalet isteyenler gözaltına alındı. Suruç’un aydınlatılmaması Ankara, Sultanahmet ve havaalanı katliamlarına yol açtı. AKP’nin son günlerde demokrasi havarisi kesilmesine, özgürlük savunuculuğuna kimse aldanmasın. Darbeciler de, diktatörler de başta Suruç katliamı olmak üzere bütün katliamları birlikte gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.
Konuşmalarında ardından yaşamını yitiren gençler adına okunan şiirler ve söylenen türkülerle anma sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA