Her şey rayında! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Her şey rayında!


 

Ulaştırma Bakanlığı, Mersin’de yapılacak hafif raylı sistem modeline henüz karar vermemişken, Monoray modelinde ısrarcı olan Başkan Kocamaz, Meclis’ten borçlanma yetkisi almak için harekete geçti!

Hediye Eroğlu

Trafik ve ulaşım sorununa çözüm olarak yaklaşık 10 yıldır Mersin’in gündeminde olan ancak bir türlü hayata geçmeyen hafif raylı sistem yolcu taşımacılığına yönelik Büyükşehir Belediyesi’nin hız verdiği çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li eski başkanı Macit Özcan’ın yıllarca iktidarın destek vermemesini bahane ettiği, 30 Mart seçimlerinde koltuğa oturan Burhanettin Kocamaz’ın ise en önemli seçim vaadi olan hafif raylı sistem projesi kent sakinleri tarafından merakla bekleniyor.

BAKANLIK KARARINI VERDİ Mİ?

Koltuğa oturur oturmaz Mersin’e uygun bir hafif raylı sistem modeli için kolları sıvayan ve kurmayları ile birlikte pek çok yurtdışı gezisi yaparak yerinde incelemelerde bulanan Başkan Kocamaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gerekli başvuruları yaptı. İktidarın da destek sözü verdiği proje ile ilgili bakanlıktan Mersin’e uygun hafif raylı sistem modeline ilişkin kararını henüz vermedi. Bakanlıktan karar beklenirken, Monoray modelinde ısrarcı olan Başkan Burhanettin Kocamaz, Meclis’ten borçlanma yetkisi almak için harekete geçti!

BORÇLANACAĞIZ!

Önceki gün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kocamaz, “Monoray konusunda acele ediyoruz çünkü proje ihalesine bir an önce çıkmamız lazım. Proje yılbaşına kadar tamamlansın ki hemen yapım ailesine çıkalım. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir Meclis’ten borçlanmaya yönelik bir yetki talebimiz olacak” dedi.

YABANCI KREDİ TEKLİFLERİ VAR

İller Bankası ile yapılan görüşmelerde kredi konusunda olumlu yönde cevap aldıklarını da açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “İller Bankası hesaplarımızı, ödeme planlarımızı yani ekonomi portföyümüzü inceledi ve kredi konusunda her hangi bir problem görülmediğini ifade etti. Aslında bu konuyu duyan değişik ülkelerden kredi teklifi ile gelen gruplar da var.

Ancak biz istiyoruz ki İller Bankası aracılığı ile bu proje gerçekleşsin. Kaldı ki İller Bankası zaten suyun gözünde. Borçlanma ve ödemeler bu süzgeçten geçeceği için belediyenin bu konuda sıkıntısı olmayacak gibi görünüyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA