Mersin iş dünyası demokrasiye sahip çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyası demokrasiye sahip çıktı


 

Darbe girişimine karşı Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen ortak açıklamaya katılan MTSO, MDTO ve MTB, Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacakları ve demokrasiden vazgeçmeyecekleri mesajı verdi.

Kıymet Gökçe

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen darbe girişimine bir tepki de Mersin iş dünyasından geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Türkiye genelinde eş zamanlı olarak darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yapıldı. Ülke genelindeki 365 oda ve borsanın yaptığı basın açıklaması, eş zamanlı olarak Mersin’de de gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaptıkları açıklamada, “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” vurgusu yaptılar.

“MECLİSİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ”

MTSO’da gerçekleştirilen toplantıda, ortak açıklamayı MTSO Başkanı Aşut okudu. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin ve milli kurumların, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediği, halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıktığı vurgulanan açıklamada, darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, TOBB ve Oda-Borsa camiasının, tepkisini ilk anda ortaya koyduğu belirtildi. “Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur” denilen açıklamada, bütün kurumların, siyasi partilerin, sivil toplumun, basın kuruluşlarının demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkesin büyük bir mutluluk duyması gerektiği ifade edildi. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiği kaydedilen açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece ‘Gazi’ unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz” denildi.

“ÜLKEMİZ İÇİN DEMOKRASİ DIŞINDA BİR SEÇENEK GÖRMÜYORUZ”

İş dünyasının, darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen emniyet görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına minnettarlığının dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ama en çok darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.

Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.”

“Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağız, demokrasiden vazgeçmeyeceğiz”

Bu şerden, hem demokrasinin hem de birlik ve beraberliğin güçlenerek çıktığına işaret edilen açıklamada, Türk milletinin şimdi çok daha güçlü olmak, birbirine daha fazla sarılmak ve birbirini daha fazla sevmek zorunda olduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki, birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki, birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA