Otopark sorunu yetkilileri de isyan ettirdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otopark sorunu yetkilileri de isyan ettirdi!


 

Mersin’de yaşanan otopark sorunu, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini de isyan ettirdi.

Hediye Eroğlu

Kenti yöneten Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısının birinci birleşimine otopark isyanı damga vurdu. Mersinliler’in her fırsatta şikayetçi olduğu sorunla ilgili bir gündem maddesi görüşmelerinde söz alan 
AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Çokgönlü, halktan otopark paraları kesildiğine dikkat çekerek, “Halk da, ‘fonda biriken paralarla otopark yapılması gerekmiyor mu?’ sorusuna yanıt istiyor” dedi.  
AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya da, kentte günümüzde en çok ızdırap çekilen konunun otoparklar olduğunu söyledi. Yerlikaya, “Üstelik bu sıkıntılar giderek artmakta” dedi. 
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de, özellikle Pozcu Mahallesi’nde en büyük sorunun otopark ve otopark yapacak alan olmaması olduğunu söyledi. Genç, “İnsanlar akşam olunca birbirlerini geçemiyorlar. Otopark yapacak yer bulmak imkansız” dedi. 

AKDENİZ’İN OTOPARK BORCU 9 MİLYON TL
Büyükşehir Belediye Burhanettin Kocamaz ise Kurumsal/İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Rıfat Özen’e, tüm belediyelerin otopark gelirlerini Büyükşehir’in hesabına yatırıp yatırmadığını sordu. 
Yatırmayan belediyeler olduğunu söyleyen Özen, özellikle Akdeniz Belediyesi’nin otopark ile ilgili 9 milyon TL borcu olduğunu, düzeli yatıran tek ilçe belediyesinin Yenişehir Belediyesi olduğunu söyledi. 

ADLİYE ARKASINDAKİ ARAZİ İMAR İSTİYOR!
Bunun üzerine Başkan Kocamaz, şuan şehirde 3 ayrı yerde otopark yapımı ile ilgili çalışmaları olduğunu açıklayarak, bunlardan ilkinin Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında ki alan olduğunu açıkladı. İkinci olarak Cumhuriyet Alanı’nın altını otopark yapmak için koruma kuruluna başvuru yaptıklarını bildiren Kocamaz, “Ayrıca adliye arkasındaki MESKi’ye ait 11 dönümlük araziyi ve yine bu bölgede özel mülkiyete ait araziyi otopark olarak değerlendirmek istiyoruz. Ama bu araziye imar izni vermemiz için bize baskı yapıyorlar. Biz de kendilerine; ‘arazinin büyük bir kısmını bize terk ederseniz, geri kalanı için size imar izni veririz’ dedik. Akdeniz Belediyesi’nin burada bir parkı var, onu da dahil edebiliriz” dedi. 

MİLLİ EĞİTİM’E ŞOVENİZM TEPKİSİ 
Mersin’de yılların ihmalinin bu problemi bu günlere getirdiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, “Belki daha sonra Merkez Bankası’nın olduğu otopark alanını, yolun altını da kullanarak otopark yapılabilir diye düşünüyoruz. Ayrıca yıllardır okullara daha iyi yerler verip, terk edilecek yerleri otopark yapalım diyoruz ama Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ikna edemiyoruz. Kurum şovenizmi anlayışı ile milli eğitim oraları terk etmiyor” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA