Gözce Katı Atık Tesisi’ne mahkeme ‘dur’ dedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözce Katı Atık Tesisi’ne mahkeme ‘dur’ dedi


 

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık belediyelerinin kurduğu ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil edildiği Akdeniz Katı Atık Birliği’nin Gözce’de yapmak istediği Katı Atık Tesisi’ne mahkeme ‘dur’ dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Bozyazı ilçesi Gözce Mahallesi’nde yapılmak istenen “Katı Atık Tesisi”ne ilişkin hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı.
Anamur, Bozyazı ve Aydıncık belediyelerinin kurduğu ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil edildiği Akdeniz Katı Atık Birliği’nin Avrupa Birliği desteğiyle yapmak istediği tesis ile ilgili yöre halkı Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, ‘ÇED gerekli değildir’ kararına yönelik dava açtı.
Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) hukuki ve teknik destek verdiği dava ile ilgili Mersin 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.  

“SU KAYNAKLARI VE TARIM YOK OLACAKTI”
Konuyla ilgili süreci gazetemize anlatan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, ÇED olmadan yapılmak istenen tesisin durdurulmasının memnuniyetini dile getirdi. 
Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerine hizmet vermek üzere 200 dönüm üzerine kurulmak istenen “Gözce Katı Atık Bertaraf Tesisleri”nin içme ve sulama suyu kaynaklarına çok yakın olduğunu belirten Aslan, “Su kayaklarının kirlenmesine ve tarımın zarar görmesine neden olacak bu tesise karşı yöre halkı tepkisi ortaya koydu. Biz de onları dinleyerek, destek verdik. 
Tesis yaklaşık bin hanenin bulunduğu mahalleye yani yerleşim alanına da çok yakındı. Bu plan dahilince binlerce ağacın kesilmesine yol açılacaktı. İçme ve sulama suyu kaynaklarına yakın bir yerde olması nedeniyle sızacak sular, sağlık açısından olumsuzluk yaratacaktı. Bölgedeki kuşların yoğun olduğu yere yapılması planlandığı için, kuş türleri zarar görecek veya göç etmek zorunda kalacaklardı. Bölgenin ekolojik denge bozulacaktı. Rüzgarla birlikte kötü koku bölgedeki iç turizm açısından olumsuzluklar yaratacaktı” dedi. 

MAHKEME: “BURASI UYGUN DEĞİL”
Avukat Semra Kabasakal da, Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin tesis ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını “Burada yapılamaz, yer uygun değil” kararı ile verdiğini belirterek, bu bölgede ısrar edilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. 
Bozyazı ilçesine bağlı Gözce Mahallesi’nde kurulması planlanan Katı Atık Tesisi’ne karşı eylem yapmış, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar ve Hüseyin Çamak da bu gruba destek vermişti. ‘Bozyazı’nın çöpyazı olmasını istemiyoruz’, ‘Gözce’ye çöp fabrikası istemiyoruz’ pankartları açan vatandaşlar, fabrikanın 11 site ve yaklaşık bin hanenin bulunduğu mahallede tarım alanlarının içerisinde ve kaynak suyuna çok yakın olduğunu söyleyerek, “Çöplük değil, turizm cenneti yapalım” çağrısında bulunmuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA