“Gazi çok yaralı!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gazi çok yaralı!”


 

Darbe girişimi ve askere yapılanlara tepki gösteren Gaziler Derneği Şube Başkanı Cındız, “Bu çocuklarımızın izzet-i nefisleriyle oynanmıştır. Askerler Türk milletinin öz evlatlarıdır. Bir gazi olarak çok yaralıyım” dedi.

Eren KAVVAS

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, gazetemize yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi.
Askerlere yapılanlarla ilgili “Bu çocuklarımızın izzet-i nefisleriyle oynanmıştır. Oradaki askerler Türk milletinin öz evlatlarıdır” ifadesini kullanan Başkan Cındız, bir gazi, olarak çok yaralı olduğunu ve bunu herkesin bilmesini istediğini söyledi. Cındız, bunu yapanların cezalandırılması talep eden Kemal Cındız, “Askerleri yerlere yatırılarak, bel kemeriyle bağlanılarak darp etmek, bayrağı üzerinde sallamak bir askerin onurunu ve şerefini kırar. Kore’de Mehmetçik’in adını duyan Çinliler, Kuzey Koreliler, Ruslar irkilirlerdi. Şimdi ise Mehmetçik’i asfaltta yerlere yatırıp rencide etmenin anlamı yok. Bunları yapanların cezalandırılmasını devletimizden, hükümetimizden talep ediyorum” şeklinde konuştu. 
Türk ordusunun dünyanın en büyük 2 ordusundan biri olduğunu vurgulayan Cındız, yarın bir gün olası bir savaş esnasında ordunun nasıl görev yapacağın sorguladı.

“BUNLARI YAPANLARI KINIYORUM”
Bugüne kadar 3-4 sıkıyönetim döneminde görev yaptığını belirten Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, 15 Temmuz gecesinde yaşananları kınadığının altını çizdi. “Ben bu olayın bir ihtilal bir darbe olduğuna inanmıyorum” diyen Başkan Cındız, “3-4 sıkıyönetimde çalışmış bir gazi olarak benim şahsi kanaatim böyle bir sıkıyönetim ve darbenin olmayacağı kanısıdır. Bunları yapanları kınıyorum. Mehmetçik’e ve Türk askerine yapılan bu hareketi asla affetmiyorum. Bir gazi olarak; bunu yapanların vatana ihanetten yargılanmasını istiyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA