6 vali yardımcısı açığa alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

6 vali yardımcısı açığa alındı


 

Mersin’de darbe girişimi kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 71’e çıkarken, 6 vali yardımcısı da açığa alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Mersin'de 6 vali yardımcısı açığa alındı. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Mersin'de görevli 6 vali yardımcısı görevlerinden alındı. İsimleri açıklanmayan vali yardımcıları hakkında idari inceleme başlatıldığı öğrenildi. 

DARBE SORUŞTURMASINDA GÖZALTI SAYISI 71'E YÜKSELDİ 
Ayrıca 15 Temmuz tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün başlattığı darbe girişimine destek verdikleri belirlenen kişilere yönelik yürütülen operasyonlarda, Mersin'de kendini sözde 'sıkı yönetim komutanı' ilan eden Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile birlikte 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 astsubay başçavuş, 1 astsubay üstçavuş ve 1 uzman çavuş olmak üzere 6 askeri personel gözaltına alındı.
Emniyet kanadına yönelik sürdürülen operasyonlarda ise 1 ikinci sınıf emekli emniyet müdürü, 1 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 2 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 1 başkomiser, 2 komiser yardımcısı ve 2 polis memuru olmak üzere 11 emniyet mensubu gözaltına alındı.

54 YARGI MENSUBU DA ALINDI
Öte yandan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 74 hakim ve savcıya yönelik operasyonlarda da 25 hakim, 22 savcı, 7 vergi ve idari mahkemesi üyesi olmak üzere 54 yargı mensubu gözaltına alındı.
Gözaltında bulunan 56 yargı mensubu, gece saatlerinde sağlık kontrolü için Toros Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen yargı mensupları, ardından tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bu rakamlar ile gözaltına alınan kişi sayısı 71’e yükseldi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA