Aort kapağı ameliyatları artık daha kolay | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aort kapağı ameliyatları artık daha kolay


 

Mersin Devlet Hastanesi için bir ilk niteliği taşıyan; aort kapağı ameliyatı, yine ilk kez uygulanan bir yöntemle gerçekleştirildi.

Yeni yöntemle yatağa bağlı kalma süresi azalıyor

Başarılı bir operasyonun ardından aort kapağı değiştirilen 11 çocuk annesi Havva Şimşek, yöntem sayesinde 5 gün gibi kısa bir sürede sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi

İki yıldan buyana devam eden kalp sıkışması şikayetiyle Mersin Devlet Hastanesi’ne başvuran 78 yaşındaki Havva Şimşek, Dr. Mehmet Erin Tüysüz ve Dr. Ali Gül tarafından muayene edildi ve yaşlı kadının ameliyat edilmesi kararlaştırıldı. Farklı bir yöntemle ameliyat edilen Şimşek’in sadece sternum kemiğinin bir kısmı kesildi ve aort kapağı bu şekilde değiştirildi. 2 saatlik operasyonun ardından çıkarıldığı serviste gözlem altında tutulan Şimşek, 5 gün gibi kısa bir sürede sağlığına kavuştu. 

BU TEKNİĞE BAĞLI
Mersin Devlet Hastanesi’nde Şimşek’in ameliyatında ilk kez uygulanan teknikle ilgili bilgi veren Dr. Mehmet Emin Tüysüz, “Kalp cerrahisi operasyonlarından sonra hastaların 45 gün gibi bir süre yan yatamaması söz konusudur. Hastamızın halk arasında iman tahtası olarak bilinen sternum kemiğinin sadece bir kısmını keserek aort kapağındaki sorunu giderdik. Böylelikle hastamızın ameliyatından hemen sonra yan yatabilmesini sağladık. Hastamızın 5 günde iyileşmesi bu tekniğe bağlı” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sağlığına kavuşan Havva Şimşek ise şunları kaydetti: “2 yıldır kalp sıkışması yaşıyordum. Birçok doktora başvurdum ancak net bir sonuç alamadım. En sonunda Mersin Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada doktorlar tarafından ilgiyle karşılandım. Muayene edip ameliyata aldılar. Çıktığımda sağlığıma kavuşmuştum. 5 gün sonra tüm sorunlarımdan kurtuldum. Allah beni sağlığıma kavuşturan doktorlarımızdan razı olsun. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA