Halk darbe istemiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halk darbe istemiyor!


 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de halk alanlardan çekilmedi.

Hükümet yetkililerinin çağrısı üzerine alanlara inen halkın Mersin’deki adresi Cumhuriyet Meydanında da sabahlara kadar protesto gösterilerinde birlik mesajları öne çıktı. 

Serkan TULTAK

Alanlara inen halkın karşısına çıkan Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, büyük ilgi uyandırırken Vali ve Başkan da verdikleri mesajlarda, Mersin halkının demokrasiye sahip çıktığını vurguladılar.  
Ankara ve İstanbul da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan paralel terör örgütü mensubu olduğu iddia edilen bir grubun kalkıştığı darbe girişimi, halkın sokağa inmesi ile engellenirken, siyasilerin yaptıkları alanlara inin çağrısı da Mersin’de karşılık buldu. Olayların en sıcak gününde Cumhuriyet meydanını dolduran binlerce kişi, hafta sonu da alanları terk etmedi. 
Olayların patlak verdiği gün, darbeci Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan tarafından gözaltına alınmak istenen Mersin Valisi Özdemir Çakacak, alanlardaki Mersin halkına önemli mesajlar aktardı. 

“TÜRK MİLLETİ BU BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN BOZULMASINA ASLA VE ASLA FIRSAT VERMEYECEKTİR.”
Burada konuşan Vali Çakacak, “Bu darbe girişimi bütün millete yapılmak istenmiştir. Ancak kanunsuz emre uymayan TSK’nın şerefli personeli, emniyet teşkilatının kahraman polisleri ve hiçbir zaman millet iradesine boyunduruk vurmak isteyenlere karşı her zaman dik durmuş yüce Türk Milletinin sağduyusuyla, vakur duruşuyla bu darbe girişimi püskürtülmüştür. Bu devlet, bu Cumhuriyet Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kurulmuştur. Çanakkale’de ülkenin dört bir yanından gelen kahramanlar, imkansızlıklar içerisinde ne kadar büyük bir destan yazdıklarını bütün dünya gördü. Bu milletin birliğini, beraberliğini asla ve asla bozamayacağını Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında bütün dünya görmüştür. Bugünde bu birlik, beraberlik ve kardeşliği bozmak isteyenler var, yarında olacaktır. Biz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi şerefli TSK’nın şerefli personeli, kahraman polislerimiz ve yüce Türk milleti bu birliğin, beraberliğin bozulmasına asla ve asla fırsat vermeyecektir. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır. Bu demokrasi meydanlarında toplanan herkese teşekkür ediyorum. Sizler bu meydanda oldukça, bizlerde görevimizin başında bu devletin, bu milletin yücelmesi için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Sizler dik durdukça, bu milleti kimse eğemez." Şeklinde konuştu. 

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİRLİĞİ, BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı da alandaki Mersinlilere seslenerek, Türkiye’nin içinde bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Mersin’de, ülkemizde göçmen olarak bulunan Suriyelileri hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Vatansızlığın ne demek olduğunu onları gördükçe çok daha iyi anlıyoruz. Bizim böyle bir ortamda iç ve dış düşmanların adeta söz birliği edip, bu ülkeyi bölüp parçalamak istediği bir ortamda her zamankinden daha fazla birliği, beraberliğe ihtiyacımız var. Demokrasi ve cumhuriyet insan onuru için en önemli rejimdir. Demokrasimize ve cumhuriyetimize el uzatmak isteyen, bizim bu ülkede barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamamızı istemeyen dahili ve harici bedhahlar her dönemde olmuştur. Belki bundan sonra da olacaktır. Ancak dün gece yaşayan hadise ve insanlarımızın birlikte sokaklara dökülmesi, kendi meselesine, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkması gelecek adına hepimizde umut uyandırmıştır. Bizlerde hem rejimimize hem cumhuriyetimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere Allah'ın izni ile daha müreffeh bir şekilde devredeceğiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var dedik. Müştereklerimizi terazinin bir kefesine koyarsak, ayrıntılarımızı diğer kefesine koyarsak inanın ki müştereklerimiz ayrıntılarımızdan çok daha ağır gelecektir. Dolayısıyla bizim paylaşamayacağımız hiçbir problemimiz yok. Bu ülkede sevinci de, kederi de, sıkıntıları da hep birlikte paylaşacağız. İşte dün gece bütün milletimizin sokaklara dökülerek, demokrasiye sahip çıktığı bir gecede Türk milletini bir ferdi olmaktan bir kez daha onur duydum. Gidecek başka yerimiz yok. Allah’ın izni ile birbirimize tahammül göstererek dinine, diline, inancına, rengine, kökenine, doğum yerine aldırmadan bu toprakları bir ortak payda olarak değerlendirip, Allah’ın izni ile bin yıllık kardeşliğimiz nice bin yıllara hep birlikte taşıyacağız". 
Protesto gösterileri Cumhuriyet Meydanında geç saatlere kadar devam ederken, şehir içinde de Türk Bayrakları ile donatılmış araçlar konvoylar düzenlediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA