“Balık vermiyor, tutmayı öğretiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Balık vermiyor, tutmayı öğretiyoruz”


 

“Mutlu Toroslar, mutlu Mersin, mutlu Türkiye’dir” sloganıyla özellikle istihdam projeleri ile öne çıkan Toroslar Belediyesi, en uzun AB projesi ile İSKEP’te de başarısı ile örnek oldu.

Yaptıkları projelerle insanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerine de kaydeden Başkan Tuna: “Biz istiyoruz ki insanlar kendi ayakları üzerinde dursunlar” dedi.

SERKAN TULTAK

Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan ve iki yıldır devam eden İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) değerlendirme toplantısının sonuncusu yapıldı.
Dezavantajlı bireyleri eğitim ve istihdama yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan çalışmalarla ilgili çıkan analiz sonuçları, kamuoyuyla paylaşıldı.

TOROSLR’A İLGİ GÜNDEN GÜNE ARTIYOR
Toplantıda katılımcılara sinevizyon eşliğinde Toroslar ilçesi’nin fiziki ve sosyal yapısından bahseden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliği her zaman ön planda tuttuklarını ve güzel işlere imza attıklarını söyledi.
Başkan Tuna: “Ortaya koyduğumuz vizyonumuzla ve misyonumuzla sağlık, eğitim ve gençlik diyerek çıktığımız bu çalışma programımızla ilçemizi yaşam kalitesi yüksek ve herkesin gelip yaşam yeri olarak seçtiği bir bölge haline getirdik. İlçemiz artık,  bankaların, iş adamlarının ve müteahhitlerin yatırım yaptığı, KOBİ’lerin geliştiği, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir yerleşim yeridir” dedi. 

TORTEK 15 BİN 500 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERDİ
İlçede 13 yıldır hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı Hamit Tuna, en çok övündükleri sosyal projelerinden bir tanesinin de kısa adı TORTEK olan Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları olduğunu söyledi.TORTEK ile 50 eğitim merkezinde, 28 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde 15 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdiklerini anlatan Başkan Hamit Tuna, en uzun süren AB projelerinden bir tanesinin İSKEP olduğunu vurguladı.

“BALIK VERMİYOR, TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ”
Yaptıkları projelerle insanlara balık vermeyi değil, balık tutmayı öğrettiklerine de kaydeden Başkan Tuna: “Biz istiyoruz ki insanlar kendi ayakları üzerinde dursunlar. Hiç kimseye de hiçbir şekilde ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürsünler. Belediye olarak bu konuda birçok çalışma yaptık. Özellikle iş konusunda insanlara çok yardımcı olamazsanız yaptığımız bu kamusal faaliyetlerin çok anlamı olmadığını görürsünüz. Çünkü insanların iş ve aş noktasında eksikleri varsa o insanların çok mutlu olamadıklarını izlersiniz. Bu proje bize gerçekten ufuk açtı. Projeksiyonumuzu daha geniş tutacağız. Vizyonumuzu daha büyüteceğiz. Biz iyi bir ekibiz diye düşünüyorum. Toplumun her katmanıyla her türlü irtibatı kurup ortak proje üretme, ortak akılda buluşma, beyin jimnastiği yaparak en güzelini, en iyisini ortaya çıkarmak bölümünde bütün toplumun her katmanıyla diyalog halindeyiz. Çünkü amacımız mutlu Toroslar, mutlu Mersin, mutlu Türkiye” dedi.

TOROSLAR, ÖRNEK BELEDİYE
Daha sonra söz alan İSKEP Kilit Uzmanı Paula Pederson, Toroslar Belediyesi’nin projedeki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve örnek gösterilen bir belediye olduğunu söyledi. İSKEP’e olan ilgi ve projenin başarıyla yürütülmesinden dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür eden Pederson, Toroslar Belediyesi’nin bu başarısının diğer belediyelere de örnek olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından proje ortaklarından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Akşam, projeye desteklerinden dolayı Başkan Tuna’yı kutlayarak, Kahramanmaraş’a özgü hediyeler takdim etti.

“TOROSLAR TURUNÇ KADIN YAŞAM MERKEZİ AÇILDI”
İSKEP Projesi değerlendirme toplantısının sonrasında Yunus Emre Kültür Merkezi’nin içerisinde oluşturulan AB Proje Ofisi ve Toroslar Turunç Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Başkan Tuna, turunç ismini neden verdiklerini anlattı. Narenciyenin kökünün turunçtan geldiğini dile getiren Hamit Tuna, Türk aile yapısını da çekirdek aile olarak gördüklerini ve bu çekirdek ailenin de toplumu oluşturmasından dolayı Kadın Yaşam Merkezi’ne Turunç ismini verdiklerini ifade etti. 
Başkan Tuna: “Bu merkezimizde Türk aile yapısının korunması, şiddetin önlenmesi ve sağlıklı aile yapısının, Türk’ün töresinde bulunan dayanışma ve birliktelik ruhunun devam edeceğine inanıyoruz. Sivil toplum teşkilatlarımızın da destekleriyle bu merkezimizi en sağlıklı bir şekilde kullanacağız. Amacımız, huzurlu aileler ve mutlu toplum oluşturmaktır. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra İSKEP kapsamında girişimcilik belgesi alarak kendi işlerini kuran kursiyerlerin iş yerlerinin açılışı yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA