Akdeniz’den parklara ücretsiz internet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’den parklara ücretsiz internet!


 

Telefon sizden, interneti belediyeden

Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, belediye sınırları içerisindeki parklarda ücretsiz kablosuz internet hizmeti sağlamaya başladı. İlk etapta 4 park için projelendirilen kablosuz internet hizmeti, program çerçevesinde kentin yoğun olarak kullanılan yeşil alanlarında da hayata geçirerek yine bir ilke imza atacak.

Haber Merkezi

Sosyal Belediyecilik çalışmalarıyla göz dolduran Akdeniz Belediyesi, teknoloji çağının gerektirdiği inovatif projelerini de tek tek hayata geçiriyor. Akdeniz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, yeni bir hizmete daha imza atarak, kentin park ve yeşil alanlarını kablosuz internet hizmeti ile donatmaya başladı. Bu çerçevede Bilgi İşlem Müdürlüğü, ilk olarak kent merkezinde bulunan belediye hizmet binası önündeki meydan ve Metropol İş Merkezi kuzeyindeki Kuvvai Milliye Parkı'nda kablosuz internet erişimini halkın hizmetine açtı.

BAŞVURU FORMU DOLDUMAK ZORUNLU
Kablosuz internet bağlantısı yapabilen cihazlara sahip yurttaşlar, cihazları üzerinde bir kereye mahsus başvuru formu doldurarak ve bazı kimlik bilgilerini girerek hizmetten ücretsiz olarak yararlanmaya başladılar. Özellikle gençler tarafından ilgiyle karşılanan uygulama, meydan ve parklara gelen çok sayıda yurttaş tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar, Akdeniz Belediyesi tarafından sağlanan kablosuz bağlantı alanına (Wi-Fi/ Wireless Fidelity) kendi cihazları üzerinden internete bağlanarak sosyal medya uygulamalarına, haber sitelerine ve kişisel e-posta hesaplarına ulaşabiliyorlar. Ayrıca müzik ve video sağlayıcısı platformlardan da yararlanabiliyorlar. 

“MODERN ÇAĞIN GEREKSİNİMİ”
Günümüzde pek çok yenilik ve değişimin yaşandığına dikkat çeken Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, özellikle internet teknolojisinin insan yaşamına büyük ölçüde etki ettiğini vurguladılar. Kısa bir süre öncesine kadar sadece ev, işyeri ya da internet kafelerden sabit olarak internete bağlanıldığını hatırlatan Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, “Biz de Akdeniz Belediyesi olarak, modern çağın gereklerinden biri haline gelen interneti halkımız tarafından yoğun olarak kullanılan park ve yeşil alanlarımızda ücretsiz olarak sağlamaya başlıyoruz. Zira akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir cihazların yaygınlaşmasıyla internet kullanımı lüks olmaktan çıktı. Pilot uygulama olarak, belediyemiz merkez hizmet binası önünde bulunan meydan ve hemen bitişiğindeki Kuvvai Milliye Parkı'nda, Çilek Mahalle Evi yanındaki parkta ve Şevket Sümer Mahallesi Barış Parkı'nda ücretsiz kablosuz internet erişimini sağlamaya başladık. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karaduvar Cumhuriyet Parkı'nda da kablosuz internet erişim hizmetini başlatacak. Müdürlüğümüzün belirlediği program çerçevesinde kentimizin farklı noktalarının yanı sıra, yurttaşlarımızın yoğun kullandığı diğer parklarımızda da ücretsiz internet altyapı çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştular. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA