Patronlar bombaladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Patronlar bombaladı!


 

Kuruluşunun 5’inci yılını kutlayan Mersin Ekonomi Platformu’nda (MEP) 8’inci dönem başkanlık devir-teslim töreni yapıldı.

 


Mersin Ekonomi Platformu’nda, Hanife Körünoğlu ile başkanlığı devrettiği Armağan Öner sert açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü: 

•    Sivil toplum platformu siyaset yapma alanı değildir. 
•    Hiç hak etmediğimiz engellemelerle karşılaştık. 
•    Egolarının esiri olmuş bazı kişilerin, kentin çıkarını hiçe sayan davranışlarıyla zor durumlara girdik. 
•    Değişime ihtiyaç var.
•    Mersin’de yapacağımız çok işimiz var. 
•    Birbirimizle uğraşmak dışında biraz da artık bu şehre ve bu ülkeye ne yapabileceğimize odaklanalım. 


Hediye Eroğlu

Platform çatısı altındaki 23 dernekten Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği’nin (AGİP) de başkanı olan Hanife Körünoğlu, görevini Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner’e devretti. 
Bir otelde düzenlenen törene; Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve MEP’e üye dernek başkanları katıldı.

“KOLTUK SEVDALARININ DEĞİL MERSİN’İN KAZANMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK”
Törende konuşan Hanife Körünoğlu, platformun birbirinden bağımsız yapılanmaların seslerini güçlü bir şekilde duyurmaları, yerel ve merkezi yönetimin Mersin için seferber olmalarını sağlayacak bir lobi olduğunu söyledi.
“Dönem başkanlığım süresince yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte bu lobide kişisel çıkarların, kazançların, koltuk sevdalarının değil Mersin’in kazanması için mücadele ettik” diyen Körünoğlu, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Hemen yanı başımızdaki Suriye Savaşı, terör olayları, diplomatik sorunlarla birlikte ekonomimizi etkilemiştir. Limanıyla ihracat üssü olan Mersin, kelimenin tam anlamıyla bu gelişmelerden sarsılmıştır. Bu krizin içinde başkanlığım döneminde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın destekleri bizim için çölde vaha gibiydi. Ekonomimizin güçlendirilmesi için merkezi yönetim nezdindeki girişimlerimiz olumlu sonuçlar vermiştir. Hükümetimizin açıkladığı yatırım programları hiç de küçümsenmeyecek bir ağırlığa sahiptir. Mersin, marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyor. Ancak kat edecek daha çok yolumuz var. Mersin sadece sanayi kenti değil. Aynı zamanda zengin tarım alanlarıyla önemli sebze, meyve ihracatçısı bir kenttir. Bu nedenle sürdürülebilir tarım projelerinin özellikle daha dikkatle ele alınması için mobil faaliyetlerinin yürütülmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Hatta bunu yaşamsal bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz” dedi. 
Kadın gücünün ekonomi için de sahip olduğu ağırlığın da farkında olduklarının altını çizen AGİP Başkanı Körünoğlu, bu gücün doğru yönlendirilmesi ve artı değer yaratabilmesi amacıyla çalışmanın yoğun, efektif olarak devam etmesi gerektiğinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı. 

“HİÇ HAK ETMEDİĞİMİZ ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK”
Mersin Ekonomi Platformu’nun kentin sadece ulusal değil; uluslararası alanda ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde ekonomik ve sosyal amaçlı projeler de üreteceğini belirten Hanife Körünoğlu, platform başkanlığının bir barak yarışı olduğunu kaydetti. 
“Sivil toplu kuruluşlarında çalışmak çocuğumuzdan ailemizden zaman çalmaktır” diyen Körünoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şahsen ben 36 sivil toplumda çalışıyorum. Eve çok zor gidiyorum. İş yerinizden, dostlarınızdan, sağlığınızdan feragat ediyoruz. Biz bu bedelleri içinde yaşadığımız dünyanın, kentin daha iyi bir noktaya gelmesi için yapıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. 
Sivil toplum platformu siyaset yapma alanı değildir. Kadın ve erkeklerin yan yana, daha iyi bir dünya ve güvenli bir gelecek için birlikte çalıştığı oluşumlardır. Bu çerçevede ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bazen hiç hak etmediğimiz engellemelerle karşılaştık. Egolarının esiri olmuş bazı kişilerin, kentin çıkarını hiçe sayan davranışlarıyla zor durumlara girdik. Geçmiş dönem başkanlarımızdan aldığımız bayrağı yere düşmeden Armağan arkadaşımıza devrediyoruz. Yeni başkanımız da yine aynı şekilde kendisinden sonraki arkadaşlarımıza devredecektir”.

“BU MASA ETRAFNDA BULUŞMAYI BAŞARDIK!
MEP Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Başkan Öner de, TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı olarak platformda 4 dönemdir yönetim kurulu üyeliği görevi yaptığını anımsattı. Platformun 5’inci yılını kutladığını belirten Öner, “Bu süre zarfında Mersin projelerinin takibi, Mersin Marka Çalıştayı, Mersin Tanıtım Vakfı’nın kuruluş altyapısı başta olmak üzere birçok şey yapmaya çalıştık. Ama aslen başardığımız şey tüm bu masa etrafındaki bize destek olan; bugün başka programları olması nedeniyle gelemeyen sayın valimiz, belediye başkanımız, oda başkanlarımız, STK başkanlarımızla bir araya gelip Mersin hakkında fikir telakkisinde bulunmak ve birlikte doğruyu bulmaya çalışmaktır” dedi.

“ADANA MEP’İ KOPYALADI”
Kuruluş sloganlarının ‘Güçlü lobi, güçlü Mersin’ olduğunu anımsatan Başkan Öner, bunun için birliktelik gerektiğinin altını çizdi. “Herhangi bir oluşumu dağıtmak çok kolay, biliyorsunuz; bir arada utmak ve sürdürmek zor. Biz şu an niye buradayız ki? Hepimiz işlerimizin başında olabilirdik. Hiçbirimiz oturduğumuz yerden para kazanan insanlar değiliz. Bizi buraya getiren nedir? Sadece Mersin’e bir şeyler katabilme, yaşadığımız ve kazandığımız şehre bir şeyler geri verme arzusundayız ve onun için buradayız. Zaman zaman geliştirmek değiştirmek konsept olarak o kadar beğenildi ki Adana’da birebir MEP’i kopyaladı. Adana Ekonomi Platformu kuruldu. 

“DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR”
Tabi her zaman tartışmaya açtığımız gibi her kuruluşun zaman içinde gelişme ve değişme, evrilme zamanı gelmiştir. Ama sizlerden ricam yapıcı eleştirilerle bunları yapalım. MEP’i geliştireceksek bu masa etrafındaki tüm odaklarla, tüm güçlerle hep birlikte oturup, aramızda tartışarak yapıcı eleştirilerle platformu geliştirmeye çalışalım. Zaten her hafta şehit cenazeleri aldığımız Türkiye’mizde, Mersin’de yapacağımız çok işimiz var. Birbirimizle uğraşmak dışında biraz da artık bu şehre ve bu ülkeye ne yapabileceğimize odaklanalım. Platform 8’inci dönem yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte çok enerjik ve güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah 9’uncu dönemde yani benim dönemimde aynı şekilde iyi işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA