Milli Eğitim’den içi boş yanıt! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milli Eğitim’den içi boş yanıt!


 

4 gün okul 1 gün cami projesine Bakanlık’tan, “kardeşlik bilinci” savunması gelirken, birçok soru yanıtsız bırakıldı!

Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın, Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'nün ilkokul çocuklarına yönelik hazırladığı ve çocukların haftalık eğitim günlerinden olan 4 günü okulda, 1 günü camide geçirmelerini öngören "Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında" isimli projesine ilişkin vermiş olduğu soru önergesine, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

BAKANLIKTAN; KARDEŞLİK SAVUNMASI
Bakanlık verdiği yanıtta, projenin Anayasa'ya aykırı olmadığını, kültürel bir gezi projesi olarak hazırlandığı, amacının, ilkokul öğrencilerinin dinde yeri olan camileri tanımalarını sağlamak, din eğitimlerine yardımcı olmak, dinde önemli yeri olan milli birlik ve kardeşlik duygusunu kavratmak olduğu belirtildi. 
Yanıtta ayrıca, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat Ve Görevleri Hakkında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesi 1'inci fıkrasında yer alan “bireysel farklılıklara saygılı olabilme, farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerleri hoşgörü ile karşılayabilme" hükümlerine dayanılarak hazırlandığı iddia edildi.

“GÖLGE EĞİTİM BAKANLIĞI”
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemini tümüyle dinsel temellere dayandırma işlevini hızla sürdürmekte olduğunu belirten Sarıhan, okul ve camilerin birleştirilmiş olduğu bu projenin, Maarif Vakfı Kanunu ile kurulmuş olan ve Gölge Eğitim Bakanlığı görevini görecek Maarif Vakfı eliyle hızla yaygınlaştırılma tehlikesinin olduğunu dile getirdi.
Sarıhan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın soru önergesine verdiği yanıta ilişkin şunları söyledi: “Soru önergesinde yer alan Anayasamızın 'Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi' başlıklı 42'nci maddesinin 3'üncü Fıkrasında 'eğitim ve öğretim çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılır' düzenlemesi yer almakta. 

BU SORULAR YANITSIZ KALDI!
Bu proje, söz konusu Anayasa hükmüne uygun mudur, bu proje Anayasanın Din ve Vicdan Hürriyeti başlıklı 24'üncü Maddesine ve özellikle 'kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz' hükmüne uygunluk taşımakta mıdır, bu projede tek bir din anlayışının seçilmiş olması, farklı dini inanışlara ve felsefi görüşlere ya da herhangi bir inanca mensup olmayanların haklarının ihlal edilmesine yol açan bir ayrımcılık uygulaması oluşturmamakta mıdır, taciz ve cihat terörünün şiddeti arasında sıkışıp kalan çocuklarımızı, kendi geleceklerini, bilimsel, akılcı ve özgürlükçü bir bilinçle kurabilecek yeteneklerle donatmak için Bakanlığınızca seçilen yol bu mudur soruları yanıtsız bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı her işlemine bir kılıf uydurarak, eğitimin dinselleştirilmesi amacını gerçekleştirmeye devam ediyor.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA