“İyi halden yararlanmasın!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İyi halden yararlanmasın!”


 

Mersin’de 2007 yılında boşandığı eşini arkadaşına bıçaklatan ve bu yüzden 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Bahattin Tuncel (45), cezaevinden firar etti. Eski eşi F.Y. (35) ve kocasını öldürmek için kaçtığı iddia edilen şahıs 19 gün sonra yakalandı.

27 yerinden bıçaklanan ve yüzde 44 engelli raporu verilen genç kadın, 6 ay tedavi gördü. İddiaya göre Tuncel, cezaevinde kaldığı süre içerisinde eski eşine mektup yazarak, "Er geç seni öldüreceğim" diye tehdit etti. Genç kadının şikayeti üzerine Tuncel, tehdit suçundan da 5.5 ay daha hapis cezasına çarptırıldı.

"SİZİ ÖLDÜRMEYE GELDİM"
Niğde Yarı Açık Cezaevinde yatan Bahattin Tuncel, 23 Haziran’da tedavi için götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesinden firar etti. Her yerde aranan Tuncel’in, eski eşi F.Y.'nin ev telefonunu arayıp, “Sizi öldürmeye geldim” dediği ileri sürüldü. Bunun üzerine F.Y. ve geçtiğimiz yıl evlendiği kocası H.Y., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık kadına 1, eşine ise 2 ay koruma kararı verdi.
Cezaevi firarisini yakalamak için yoğun çalışma yürüten Mersin polisi, bu yönde gelen ihbarları titizlikle değerlendirdi. Bir süre önce Mersin'in Gülnar ilçesinde görüldüğü belirlenen zanlı, polisin operasyonundan ormana kaçarak kurtuldu. Tuncel, Tarsus’ta gizlendiği yere düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. 

“İYİ HALDEN YARARLANMASINI İSTEMİYORUZ”
Yaklaşık 7 yıl süren evliliğinde hamilelik de dahil olmak üzere sürekli şiddet gördüğünü belirten F.Y., kendileri için kabusun bitmediğini ve tedbirli olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Psikolojimiz alt üst oldu. Her şeyden, herkesten şüphelenir olduk. Şahıs iyi halden dolayı açık cezaevindeydi ve açık cezaevinden kaçtı. Devletten, mahkemeden, bakanlıktan her kim olursa bizden ellerini çekmesini istemiyoruz. İyi halden asla yararlanmasını istemiyoruz. Bir vatandaş olarak, bir kadın olarak, özellikle bir anne olarak değerimiz varsa bu ülkede bu şahsın bir daha iyi halden asla yararlanmamasını istiyoruz” dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA