Akademisyenler yargılanıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akademisyenler yargılanıyor!


 

Mersin Üniversitesi akademisyenleri facebook paylaşımları nedeniyle bugün hakim karşısına çıkıyor.


SONER AYDIN

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atan Mersin Üniversitesinde eğitim veren 21 akademisyenden, Prof.Dr. Atilla Güney, Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Mustafa Şener, araştırma görevlisi Esin Gülsen ve Yrd. Doç. Selim Çakmaklı’nın facebook paylaşımları nedeniyle yargılanmasına bugün başlanacak. Dava öncesi Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün, akademisyenler hakkında “terör örgütü propagandası”, “Türk milletini alenen tahkir”  iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Yarın sabah görülecek davayı değerlendiren Üniversitedeki işine son verilen isimlerden biri olan Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Şener, Yrd. Doç. Mustafa Şener, facebook paylaşımlarının suç olamayacağını ve işten çıkartılmaları için gerekçe gösterilemeyeceğini söyledi. 
DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI

Öte yandan yarın görülecek dava öncesi bir çok sivil toplum kuruluşu (STK), sendika, akademisyen ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinden hakim karşısına çıkacak akademisyenlere destek çağrısı geldi. Çağrıda bugün 11.30’da Mersin Adliyesi’nde görülecek davada özgür düşüncenin yargılanacağı vurgusu yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA