Rusya ile barış, üreticileri sevindirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rusya ile barış, üreticileri sevindirdi


 

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin atılan adımlar neticesinde çözülmeye başlanması Silifke’de umutlu karşılandı.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Çavuş Ali Türer, Türkiye ile Rusya’nın ilişkilerinin normale dönmesini umut ettiklerini belirterek, “Türkiye ile Rusya arasında krizin çözülmesi için bazı görüşmeler yapılıyor. İnşallah iyi olur. Rusya krizi biterse üretici için güzel olur, önümüz açılır” dedi. 

Türkiye ile Rusya arasında başlayan krizin Silifkeli üreticisine büyük darbe vurduğunu belirten Çavuş Ali Türer, ilişkilerin biran önce normale dönmesini umut ettiklerini belirterek, “Türkiye ile Rusya arasında krizin çözülmesi için bazı görüşmeler yapılıyor. İnşallah iyi olur. Rusya krizi biterse üretici için güzel olur, önümüz açılır. Geçtiğimiz Ekim ayından beri kriz nedeniyle üreticilerimiz büyük mağduriyet yaşadı. Özellikle çilek üreticisi, Rusya’nın ambargosundan etkilendi. Rusya krizi nedeniyle birçok üreticinin yanısıra, halciler ve komisyoncularda mağduriyet yaşadı. Rusya ile ilişkilerin normale dönmesi Silifkeli üreticiler açısından çok önemli” dedi.
Atılan adımların oldukça yerinde ve zamanında olduğuna değinen Çavuş Ali Türer, “İsrail ile gerçekleştirilen mutabakatın ardından Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yönündeki adımları ihracatçılar olarak son derece sevindirici karşılıyoruz. Böylelikle, en önemli ticaret ortaklarımızdan olan Rusya ile yara alan ticari ilişkilerimizin tekrar eski seviyelerini yakalayabileceğini düşünüyoruz” dedi.
Karşılıklı iyi niyetle atılan adımların her 2 ülkenin de menfaatine olacağını ifade eden Başkan Çavuş Ali Türer, “Çiftçiler açısından son derece önemli bir adım oldu. Umarım karşılıklı atılan bu adımlar iyi bir şekilde sonuçlanır. Silifke çiftçisinin ve ihracatçılarımız için umuyorum ki normal süreç başlar. Rusya ve Türkiye’nin bugüne kadarki tarihsel olumlu ilişkileri devam eder ve iki ülkeye olumlu katkıları olur. Bu ilişkilerin tekrar düzelmesi neticesinde Silifke çiftçisinin yüzü tekrar gülmeye başlar. Çünkü çiftçi bu krizden çok fazla etkilendi” diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA