Tatil çileye döndü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tatil çileye döndü!


 

Mersin’de dokuz günlük bayram tatili nedeniyle trafik yoğunluğunun devam ettiği Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolu adeta tıkandı. Adım adım ilerleyen trafikte tatilciler yorgun düştü.

Tatilcilerin bayram keyfi ise zehir oldu. ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, “Otobanın Taşucu’na kadar ivedi bir biçimde uzatılması şart olmuştur ve tüm yetkililer acil kriz masası etrafında toplanmalılar" dedi. 

Haber Merkezi

Tatilcilerin yol çilesini çekilmez hale getiren Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolunun biran önce duble yol haline getirilmesini isteyen Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, "Tatilciler zor durumda. Araç kuyruğunda saatlerce beklemek durumunda kalan tatilcilerin, yolculuğu çileye döndü. İnsanları canından bezdirdi. Mersin’den Silifke’ye bir kişi 4 saatte geleceğine Bodrum’a 1,5 saatte ulaşabiliyor. Karayolları, burada hem işletmeciyi hem de tatilciyi mağdur etmiştir" dedi.

“KARAYOLLARI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRSIN”
"Ulaşım yetersizliği bölge turizmine darbe vuruyor. Mersin’e tatil için gelen insanlar canından bezdi" diyen Murat Demir, "Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolunun yüksek standarda kavuşturmak için çalışmaların hızla devam etmesi gerekiyor. Bölgenin turizm potansiyeli daha da artacak. Bir saatte Adana’ dan, üç saatte Antep’ten gelenler Kızkalesi-Erdemli arasındaki 24 km’ lik yolu beş saatte aşarsa canını kurtardığına şükrediyor. Eskiden Üç şeritli olan yolu duble yola dönüşümünde iki şeritli yola çeviriyorlar. Bir de çok fazla kavşak ve trafik ışığı uygulaması trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Yol projesinde müthiş bir planlama hatası var. Bu durumda bir gelen bir daha gelir mi?" ifadelerini kullandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanlış bir planlama yaptığına dikkat çeken Demir, “İşletmeler açısından zaten sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu bayram tatili Mersin turizmi açısından önemli bir fırsatken, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün zamanlama hatası yaparak bölgenin en işlek ve yoğun olduğu dönemde yol çalışmasına girişmesi Mersin turizmine adeta kan doğramaktır. Bu çalışmaların bir an evvel sonlandırılması gerekmektedir” açıklaması yaptı. 

“YOL SORUNUNU AŞMAMIZ LAZIM”
Bu durumun turizm sektörünü baltaladığına dikkat çeken Demir, açıklamasına şöyle devam etti: "Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolunda çok ciddi problemimiz var. İlimizin tarih ve turizm potansiyeli öne çıkan illerle rekabet edebilmesi için yol sorununu aşmamız lazım. Trafik güvenliği ve seyahat konforu olmalı. Bölge turizminde öne çıkabilmek için bu çileye biran önce son verilmelidir. Ayrıca Mersin'in eşsiz muzunun, çileğinin, limonunun, narenciyesinin iç pazarlara ve Mersin Limanı üzerinden dış pazarlara ulaşması kolaylaşacak."

“OTOBAN TAŞUCU’NA KADAR GETİRİLMELİ”
Çeşmeli’de sonlanan otobanın Taşucu’na kadar ulaştırılmasının acilen faaliyete alınmasının gerektiğini vurgulayan Murat Demir, “Hükümet kanadı sürekli olarak Çeşmeli’de biten otobanın Taşucu’na kadar uzatılacağını söylüyor. Tüm yetkililer bir an önce Mersin'deki turizm konusunda acil kriz toplantısı yapmalılar. Verilen turizm vaatleri artık acil surette hayata geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle il dışından gelen misafirlerimizin çektiği çilenin otobanla sonlandırılacağını düşünüyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA