Nükleer karşıtlarından çağrı: “Çadırını al da gel” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer karşıtlarından çağrı: “Çadırını al da gel”


 

Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu Nükleer Santral alanında 11 Temmuz’da yapılacak keşiften bir gün önce santral sahası sınırında çadır kuracak.

Hediye Eroğlu

 

Danıştay 14.Dairesi,  Mersinli nükleer karşıtlarının, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin ÇED raporunun iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı davada bilirkişi ataması yaptı. 15 kişilik bilirkişi heyetinin 11 Temmuz günü yörede incelemelerde bulanacağı kesinleşti. Mersinli nükleer karşıtları, bayram tatilinin bittiği günün ertesine denk gelen 11 Temmuz’da yapılacak bilirkişi incelemesi sırasında büyük bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Bu kapsamda Mersin Nükleer Karşıtı Platform, 10 Temmuz Pazar günü santralin yapılacağı Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli’de buluşma ve çadır kamp oluşturma kararı aldı.

 

40 YILLIK DAVAYA SAHİP ÇIKALIM

NKP Sözcüsü Erkan Demir, yaptığı çağrıda, “Nükleer karşıtı mücadelemizde önemli bir aşamadayız. Akkuyu’ya  açtığımız davalar için 11 Temmuz'da bilirkişi heyeti geliyor. Bizler 40 yıllık davamıza sahip çıkmak adına 10 Temmuz Pazar günü saat 12.00’de Akkuyu'da olacağız. 10 Temmuz Pazar gününü nükleer karşıtlarının ulusal çapta bir araya geleceği bir etkinlik gününe dönüştürelim. Çadırını ve yüreğini al da gel diyoruz. Tüm dostları ‘ölüme karşı, yaşamı savunmaya’ dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SANTRALER, NÜKLEER SİLAHA AMBALAJ!

Nükleer silahlanmanın ambalajının nükleer santraller olduğunu belirten Demir, “Türkiye ile Japonya arasında yapılan nükleer anlaşmasında Türkiye’nin santralde platinyum üretilebileceği yazıyor. Açıkça soruyoruz. Gerçek amaç nükleer santrallerde silah üretmek midir, yoksa sadece enerji üretmek midir? Eğer amaç enerji üretmekse ihtiyaç duyulan enerjiyi yenilebilir, temiz kaynaklardan elde etmek mümkündür. Ve bu adım doğaya, yaşama, insana sahip çıkmaktır” dedi.

 

TÜRKİYE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Türkiye’nin pahalı, kirli ve tehlikeli nükleer santrallerdeki ısrarının nedenini anlamakta zorlandıklarını kaydeden Erkan Demir, “AKP’nin yanlış enerji politikaları Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Akkuyu, Sinop ve İğneada’da yapılacak santraller adeta Çernbil, Fukuşima gibi felaketlere davetiye çıkarıyor. Dünyanın dev sanayi ülkeleri nükleer enerjisiz idare edebilirken Türkiye’nin dışa bağımlı nükleer enerjiye yeşil ışık yakmasının mantıklı bir açıklaması yoktur. Birilerinin cepleri dolacak diye ülkemizin radyasyona boğulmasına izin vermeyeceğiz. Ölüm saçan nükleer santralleri istemiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA