Beyanname verme süresi uzatılsın | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Beyanname verme süresi uzatılsın


 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 20 Temmuz’da bitecek mali tatil nedeniyle Temmuz ayı beyannamelerinin verilme süresinin Ağustos ayı beyannamelerinin verilme süresiyle birleştirerek, 24 Ağustos tarihine uzatılmasını istedi.

Haber Merkezi

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz,1 Temmuz’da başlayan mali tatil ve Ramazan Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, artan terör olaylarına da değindi.

“Ülkemizde artan terör olayları nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız ve onların geride kalan aileleri, yetim çocukları nedeniyle Ramazan Bayramı’na buruk girmekteyiz” diyen Başkan Tokgöz, “Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen, 42 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin yaralandığı terör saldırısının faillerinin bir an önce yakalanmasını, adalete teslim edilmesini ve ülkemizin itildiği zifiri karanlıktan bir an önce çıkarılmasını istiyor, terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

20 TEMMUZ DA SON ERECEK

Bir yıl süren yoğun ve yorucu çalışmanın ardından 20 gün sürecek ‘yasal hak’ olan mali tatilin 1 Temmuz itibari ile başladığını söyleyen Ömer Faruk Tokgöz, “5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getiren “Mali Tatil” uygulaması, bu yıl 1 Temmuz 2016 Cuma günü başlayıp - 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü sona erecektir.

Bu yıl içerisinde yapılan yasal düzenleme ile mali tatil uygulamasında değişiklik yapılmıştır. Yeni düzenlemeye göre 2016 yılı için; Verilme süresinin son günü mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günü mesai saati bitimine kadar olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi, 25 Temmuz 2016, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 26 Temmuz 2016 tarihi mesai saati bitimi olacaktır.

Yasanın 1’inci maddesine göre, her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) malî tatil uygulanmakta, Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde ise, mali tatil, Temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlamaktadır.

 

BEYANNAME VERME SÜRESİ 24 AĞUSTOS’A UZATILSIN

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak talebimiz, Mali Tatil uygulamasında Temmuz ayı beyannamelerinin verilme süresini Ağustos ayı beyannamelerinin verilme süresiyle birleştirerek, 24 Ağustos tarihine uzatılmasıdır.

Üyelerimizin, halkımızın Ramazan Bayramını bir kez daha kutlar; bu özel günlerin, birbirimize, halkımıza, sevgiye ve paylaşıma olan inancımızı daha da güçlendirerek, ülkemizde barışın ve huzur ortamının yeniden tesis edilmesine aracı olmasını dileriz” diye konuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA