Yatırım yapılıyorsa neden her gün kesinti var? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yatırım yapılıyorsa neden her gün kesinti var?


 

Mersin’de her gün yaşanan elektrik kesintileri halkı isyan ettirirken, Kalkınma Bakanı Elvan’dan gelen “Mersin’in elektrik problemi çözülüyor” başlıklı açıklama şaşkınlık yarattı!

Haber Merkezi

Mersinliler elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için sokaklara inip eylem yaparken, seçim bölgesi olan şehre sık gelmemekle ve sorunları takip etmemekle eleştirilen Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’dan, “Mersin’in elektrik problemi çözülüyor” açıklaması geldi. 

365 GÜN BAKIM ÇALIŞMASI
Bakan Elvan, 2016 yılının ilk yarısında 224 panonun bakımının yapıldığını, toplam 79 trafonun yenilendiğini açıkladı. Elvan, “217 dağıtım merkezinin bakımının gerçekleştirildiği Mersin’de, 135 kilometrelik hat yer altına alındı. Kentin farklı bölgelerinde 11 bin 472 aydınlatma armatürü kontrolden geçirilirken 684.5 kilometrelik hattın bakımı yapıldı. Sürdürülebilir ve kesintisiz enerji için 18 yeni trafo yatırımının gerçekleştirildiği kentte, 43 kilometrelik yeni hattın yanı sıra, 664 yeni aydınlatma armatürünün de montajı tamamlandı” dedi.
2016 yılı boyunca toplamda 800 adet trafo binası bakımı ve yenilemesi, 700 bin metre uzunluğunda Yüksek Gerilim-Alçak Gerilim hat bakımı ve yenilemesi yapılacağını söyleyen Elvan,  400 adet direk tipi trafo bakımı, 25.000 adet aydınlatma armatürünün bakımı ve 400 adet panonun bakımının yapılmasının da planlandığını dile getirdi.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERİLECEK
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in elektrik alt yapısı konusunda teknoloji yatırımına ciddi ihtiyaç olduğunu, çalışmaların da buna göre şekillendiği bilgisini verdi. Elvan, “Toroslar EDAŞ; sorumluluk bölgesinde teknoloji yatırımlarını da tüketicilerin hizmetine sunacak. Bu kapsamda 2015 yılında, uzaktan kumanda ve kontrol sistemi denilen SCADA sistemini uygulamaya başladılar. Bu sistem ile Toroslar EDAŞ Bölgesinde 2016 yılının Haziran ayına kadar toplam 367 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek. Böylece sistem ile orta gerilim elektrik şebekesindeki arızlar oluşmadan izlenebilecek ve kesintilerden de anında haberdar olunarak en kısa sürede müdahale edilebilecek.” açıklamasını yaptı.

186 ÇAĞRI MERKEZİ CEPTE
Alo 186 Çağrı Merkezinin altyapısının yenilenerek birçok iyileştirme sağlandığını da vurgulayan Elvan, muhtarların talepleri doğrultusunda yeni bir çalışma yapıldığını ve artık çağrı merkezini arayan muhtarlara öncelik verildiğini vurguladı. Ayrıca tüm Mersinliler de akıllı telefonlarda 186 mobil uygulamasını indirerek arıza bildirimini yapabilecek ve arıza kaydını sorgulayabilecek.

YATIRIM 3 KAT ARTTI
Mersin’de elektrik yatırımlarına önem verdiklerinin altını bir kez daha çizen Elvan, rakamlarla da bunu anlattı. Elvan, “2013 - 2014 - 2015 yıllarında 137 Milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Ancak biz bunu yeterli bulmadık ve daha çok yatırım için firma yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Mersin’in ihtiyacı bunun daha da fazlasıydı. Ve firma bu yıl, yıl başına düşen yatırım miktarını neredeyse 3 katına çıkardı. Toroslar EDAŞ Mersin’de 2016 yılında 100 milyon TL’nin üstünde yatırım hedefliyor. Söz konusu yatırımlar ile inşallah önümüzdeki bir iki yıl içerisinde Mersin’in elektrik problemini önemli ölçüde çözmüş olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA