Limandan genel kargoya yüzde 100 zam! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Limandan genel kargoya yüzde 100 zam!


 

Konteyner limanına dönüşmek için başta canlı hayan ticaretini önlemeye yönelik genel kargo yüklerine yüzde 100 zam yapan Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş.’ye tepki geldi.

Hediye Eroğlu

Singapurlu PSA ile Türk Afken Grubu ortak girişimi Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), tarife güncellemesi tartışma yine yarattı.
Limana denizyolu ile gelen veya giden 20 metreden uzun genel kargo yükler için yükleme ücretlerine yüzde 100 zam yapan MIP, tehlikeli yüklerin hizmetlere ise yüzde 20 zam yaptı. MIP bunların yanı sıra proje kargo ile canlı hayvan yük ücretlerine ilişkin de tarife düzenlemesine gitti. 
Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) yetkilileri de zammı doğrulayarak, üyelerini bilgilendirdiklerini açıkladı.

AMAÇ KONTEYNER LİMANI OLMAK!
Konuyla ilgili ihracatçılar başta olmak üzere iş dünyasına duyurular yapılırken, sektör temsilcileri MIP’in keyfi zam politikalarına tepki gösterdi. 
MIP’in tarife düzenlemesindeki amaç; genel kargo veya canlı hayvan yükleri yerine konteyner limanı olabilmek için bu tür yüklerin gelmesine zemin hazırlamak olarak yorumlandı. 
Bu amaçla yüksek zamlar yapıldığı öne sürülürken, keyfi zamlara karşı özelleştirme ihalesindeki sözleşmede eksiklikler olması nedeniyle devletin de özel sektörün de elinin kolunun bağlı kaldığı öğrenildi. 
MIP; özelleştirme ihalesindeki hakları kapsamında tarife ücretlerine zam kararını kendisi alıp, uygulamaya koyabiliyor. Şirket bu kararı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bildirirken, bakanlık her hangi bir yaptırımda bulunamıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA