Yeter artık! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeter artık!


 

Toroslar’a bağlı Selçuklar Mahallesi sakinleri yıllardır çözüm bekledikleri alt yapı, kaldırım, yol gibi sorunlarına 40 derece sıcakların yaşandığı şu günlerde elektrik kesintilerinin de eklenmesi ile yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.

SONER AYDIN

Mersin’de yıllardır ihmal edilmiş mahallelerin sorunları giderek artıyor. Alt yapı eksikliği, bozuk yollar, taşları sökülmüş kaldırımlar, sürekli arıza veren elektrik trafoları, çocuk oyun alanlarının eksikliği vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle Akdeniz ve Toroslar sınırları içinde yer alan mahallelerde yaşayan vatandaşlar ilgisizlikten şikayetçi. 
Mersin’de vatandaşların son zamanlarda sıkça şikayet ettiği bir diğer konu ise yıllardır giderilmeyen elektrik kesintileri oluyor. 

“VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR”
Mersin’de belediye başkanlarının sık sık dile getirdiği ‘modern Mersin’ tanımı, bazı mahalleler için artık pek anlam ifade etmiyor. Çarpık kentleşme nedeniyle alt yapı sorunu olan Toroslar’a bağlı Selçuklar Mahallesi’nde de kaldırım ve bozuk yollar, elektrik sistemlerinin eski olması ve sık sık arıza vermesi göze çarpan en büyük sorunlardan biri. Yılladır mahallede yaşayan vatandaşlar hem ilgisizlikten hem de her seçim öncesi verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi oldu. 

“YETKİLİLER SORUNLARA DUYARSIZ”
Vatandaşlar yıllandır var olan sorunlarına her gün bir yenisinin daha eklenmesine rağmen yetkililerin duyarsız kalmasına isyan etti. Özellikle son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle buzdolabındaki yiyeceklerinin, ilaçlarının bozulduğunu dile getiren mahalleli, ilgililere ulaşmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, kenti yönetenlerin Mersin’in kanayan yarası olan elektrik arızlarına parmak basmasını istedi.  

“TRAFOLAR TALEBİ KARŞILAYAMIYOR”
Kesintilerle ilgili gazetemize açıklama yapan Selçuklar Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, havaların aşırı ısınması ve trafolar eski olması nedeniyle elektriklerin sık sık kesilmesinin vatandaşları isyan ettirdiğini söyledi.
Trafoların yaklaşık 30 yıllık olduğunu ve artık mahallenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını vurgulayan Güler, “O yıllarda bu trafolar 3-5 evi besliyordu ama şimdi boş arazi kalmış değil. 
 Enerji sarfiyatı arttı. Mevcut trafoları talebi karşılayamıyor. Özellikle son birkaç gündür hava sıcaklığının artması klimaları devreye soktu. Eskiden klima olmayan evlerde şimdi 2-3 klima var. Mevcut tesisatlar ve trafo kaldıramıyor. Trafoların yenilenmesi ve mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirilmeli” dedi. 

“İÇERİDE OTURAMIYORUZ”
Mahallede esnaflık yapan Mehmet Öztürk, sıcaklığın normal seviyelerin çok üzerinde olduğu günlerde elektriklerin kesilmesi nedeniyle içeride oturamadıklarını söyledi. Sıcak havalarda klima ve vantilatör yardımı ile çalışabildiklerini dile getiren Özgürk, “Havalar iyice ısındı. Artık iş yerimizde, evimizde klimaları, vantilatörleri çalıştırıyoruz. Elektronik aletlerimiz var. 1 haftadır elektrikler kesiliyor. Akşam iftar saatinde gidiyor, eve misafirimiz geliyor elektrikler kesiliyor. Rezil oluyoruz. Bu durumdan şikayetçiyiz. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA