Teşvik var başarı yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Teşvik var başarı yok!


 

Akademik teşvik puanlarına göre Türkiye’de performansı en yüksek 50 fakülte arasında ilk sırada yer alan Mersin Üniversitesi, 9 kriter ile değerlendirme yapılan Türkiye’nin en iyi üniversitesi sıralamasında ise 45’inci oldu.

Hediye Eroğlu

Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın faaliyetlerini desteklemek için uygulanan akademik teşviklerde geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakültelerin sıralaması belli oldu. Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı 50 fakülte arasında Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ilk sırada yer aldı.

ODTÜ ARAŞTIRDA, MERSİN KÖTÜ ÇIKTI!
Ancak; ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı”, Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasında Mersin Üniversitesi ile ilgili ilginç bir sonuç ortaya çıktı. 
Üniversitelerin 9 kriteri değerlendirilerek yapılan sıralamaya göre ODTÜ, Türkiye'nin en iyi üniversitesi oldu. Sıralamada; makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere 9 kriter esas alındı.     

130 ÜNİVERSİTE İÇİNDE 45’İNCİYİZ!
Araştırmada; 2000 yılından önce kurulan üniversiteler genel sıralamasında 44’üncü olan Mersin Üniversitesi, tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında 34’üncü, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 37’inci olan Mersin Üniversitesi bu oranlar ile tüm üniversitelerin genel puan tablosunda 45’inci sırada yer alabildi. 
Türkiye'deki 130 üniversiteyi kapsayan çalışmaya göre ODTÜ 736,84 puanla en iyi üniversite olurken, Mersin Üniversitesi’nin 109,08 puan ile 45’inci olması tepki topladı. 

BİZİ KİMLER GEÇTİ?
Mersin’in 45’inci sırada kaldığı araştırmada ilk 45 üniversite ise şunlar oldu: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi,     Ankara Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Gaziosman Paşa Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA