İsrail Mersin Limanı’nda kontrol yapacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İsrail Mersin Limanı’nda kontrol yapacak!


 

SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, üçüncü ülkelerden Gazze’ye gönderilen yardımların daha yola çıkmadan İsrail tarafından Mersin’de kontrol edileceğini öne sürdü.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, partisinin il başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’yi eleştiren Kılıç, “Milletimiz Filistin’deki kardeşlerimizin çektiği acılara üzülürken, AKP Hükümeti ise Filistin halkına vahşet ve zulüm yaşatan İsrail ile ilişkileri ilerletmeye, anlaşma sağlama çabalarına bu mübarek günlerde de ara vermeden devam ediyor. 2010 yılındaki Mavi Marmara katliamının ardından kamuoyu önünde sergilenen Türkiye-İsrail gerilimi, neden iki ülke ilişkilerine somut olarak yansıtılmadı? Neden İsrail’in diplomatik ve ekonomik düzeyde hak ettiği dersler verilmedi?” diye sordu.

“MAVİ MARMARA’NIN ACISI DİNMEDİ”
AKP Hükümetinin, İsrail ile ilişkileri güçlendirmek üzere büyük hamleler yaptığını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar, 2010 yılında İsrail’in Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeliğine onay verdi ve İsrail bu arenada meşruiyet alanına kavuştu. Bu da yetmezmiş gibi geçtiğimiz ay Türkiye NATO’daki İsrail vetosunu kaldırarak İsrail’e NATO’ya üyelik yolunu açtı. Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi sürekli artarken, 2014 yılında 5,8 milyar dolarla rekor kırdı. Son yakınlaşmalar sonrası İsrail’le ticaret hacminin yeni rekorlara yelken açacağı öngörülüyor. AKP Hükümet yetkililerinin şunu bilmesi lazım ki; Mavi Marmara’nın acısı şehit ailelerinin yüreklerinde dinmedi. Bizim yüreklerimizde dinmedi. Milletimizin yüreğinde dinmedi."

“BÜYÜK DOĞALGAZ PROJESİ"
Görüşmelerde sağlanan mutabakata göre, üçüncü ülkelerden Mersin Limanı’na gönderilecek yardımların, gemilerle Aşdod Limanı’na oradan da Gazze’ye sevk edileceğini dile getiren Kılıç, “Ancak İsrail, hem Mersin hem de Aşdod Limanı’nda kontrol şartı getiriyor. Böylece Gazze’ye gönderilen yardımlar daha yola çıkmadan İsrail tarafından Mersin’de kontrol edilecek. Normalleşme anlaşması Gazze’ye yönelik ablukayı kaldırmayacağı gibi, Ankara’nın fiili durumu tanımasına yol açacak. Bunun yanı sıra ortak tatbikatlar, enerji ve savunma yatırımları tekrar başlayacak. İsrail’in bu anlaşmayla birlikte en büyük kazanımı ise, uzun zamandır beklediği büyük doğalgaz projesi olacak” diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA