Arap ülkelerine yayla domatesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arap ülkelerine yayla domatesi


 

Mersin’in Erdemli ilçesinin yayla kesimlerinde üretilen çakır domatesin kilosu ihracatla birlikte 2 lirayı gördü.

İlçenin yüksek kesimlerinde yetişen domates, Suudi Arabistan ve Ürdün'e ihraç edilmeye başlandı. Yüksek rekolte ve fiyat ise çiftçilerin yüzünü güldürdü. 

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, "Şu anda köylerimizde domates fiyatı 2 lira civarındadır. Suudi Arabistan ve Ürdün gibi Arap ülkelerine ihracat yapılmaktadır. Bu ihracatın devam etmesini istiyoruz. Bu fiyatlardan köylülerimizde çiftçilerimiz de memnundur" dedi.
Kayacı yöresinde ihracatlık domates yetiştiren çiftçilerden Ahmet Çalışkaner de, "Yaylalarda domateslerimiz çıktı. Oldukça kaliteli domateslerimiz var. Özellikle de son yıllarda 'bombus' arısıyla yetişen domateslerimiz kaliteli ve kesinlikle de ilaç kalıntısı yok. Çok şükür domateslerimiz ihracata gidiyor. Bundan dolayı üretici olarak memnunuz" diye konuştu.
Üreticilerden Hüseyin Bakkal ise, "Rekoltemiz çok güzel. Fiyatlar da süper. Bu şekilde giderse çiftçinin yüzü gülecek inşallah. Şu anda domatesin kilosu 1,5-2 TL'den gidiyor. İhracatçımız var, iç piyasamız çok güzel. Adeta çiftçinin yüzü gülüyor" dedi.
Kış aylarında sahil kesiminde, yaz aylarında ise yüksek kesimlerdeki yaylalıklarda üretimine devam edilen domatesin ilçede yıllık rekoltesi 400 bin tonun üzerinde gerçekleşiyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA