“Utanç verici bir balıkhane!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Utanç verici bir balıkhane!”


 

Balıkçılar, Mersin’in tarihi mekanlarından biri olan ancak eski günlerini arayan Balık Pazarı için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın gündeme getirdiği restorasyon projesini bir an önce hayata geçirmesini bekliyor.

SONER AYDIN

Mersin’de tarihi Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı projelerinin bir an önce  hayata geçirilmesi isteniyor. Özellikle Mersin Balık Pazarı esnafı, çarşının utanç verici bir durumda olduğunu belirterek, bir an önce restorasyon çalışmasının başlatılmasını istediler.
Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Ömer Faruk Polat, projeyi dört gözle beklediklerini ifade ederek Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile balık pazarının daha modern bir görünüme sahip olacağını ifade etti. Özellikle pazarın yol ve çatısının düzeltilmesini isteyen Polat, bazı balıkçı esnafının ilk etapta projeye onay vermediğini ancak sonrasında yaptıkları görüşmelerin ardından ortak bir fikir oluştuğunu sözlerine ekledi. 

SAHİLE YENİ BALIKHANE GELİYOR
Mersin’in daha büyük bir balık pazarına sahip olması gerektiğini ifade eden Polat, Büyükşehir Belediyesi’nin balık pazarının düzenlemesini bitirmesinin ardından sahilde daha kapsamlı bir balıkhane yapmayı planladığını kaydetti. Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Polat, balıkhane içinde balık satış alanlarının, pişirim yerlerinin, otoparkının olacağını, balıkhaneye gelen vatandaşlarının balık yerken denizi seyretme keyfine erişeceğini söyledi.

“BALIKÇILAR HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR”
Öte yandan Mersin’de balıkçılar 'vira Bismillah' diyerek ağlarını denize atabilmek için av yasağının sona ermesini bekliyor. Polat, av sezonu öncesi hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Ağların onarıldığını, teknelerin boyandığını ve Mersinli balıkçıların hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Polat, 15 Eylül itibariyle trol balıkçılığının başlayacağını dile getirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA