Suriyeli hekimler dernek açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyeli hekimler dernek açtı


 

Türkiye’de ilk olarak ‘Suriyeli Hekimler Derneği’ Mersin’de açıldı.

'Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma' temasıyla açılan dernek çatısı altında Suriyeli doktorlar, poliklinik hizmeti de vermeye başladı. 10 doktor, dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, çocuk, kadın doğum, sinir hastalıkları gibi birçok konuda hizmet veriyor. 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi sınırlarında bulunan Kiremithane Mahallesi’nde açılan dernek ve poliklinik Suriyeli vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Dernek ve poliklinik ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek üyesi Dr. Joseph Mansourati, derneği yeni kurduklarını söyledi. Şu anda derneğin 15 üyesinin bulunduğunu belirten Mansourati, “Bu dernek altında ayrıca bir poliklinik açıldı. Poliklinikte neredeyse bütün bölümler var. Dermatoloji, dahiliye, genel cerrah, ortopedi, çocuk hastalıkları, kadın doğum hastalıkları, sinir hastalıkları gibi her branşta uzmanımız var. Suriyeli vatandaşlara hizmet veriyoruz. Poliklinikte 10 doktor var. Yavaş yavaş hasta gelmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

“SURİYE’DEKİ İNSANLARIN EN BÜYÜK SIKINTISI İLAÇ”
Daha henüz tam olarak hizmete başlamadıklarını kaydeden Mansourati, “Sağlık Müdürlüğü’nden iznimizi aldık. Ruhsatı da Ankara’dan bekliyoruz. Doktorlarımızın hepsi Suriye’de çalışıyordu ve oradaki okullardan mezun oldular. Ben ise İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesi’nden 1979 yılında mezun oldum. Ardından hiç beklemeden Suriye’ye dönerek orada doktorluk mesleğimi yaptım. 40 yıldır orada çalışıyordum ancak savaş dolayısıyla kaçmak zorunda kaldık. Çünkü oralarda artık yaşayamaz hale geldik. Her an ölebilirdik, korku halindeydik. Roketin nereye düşeceği belli olmuyordu. Suriye’de insanlar sağlık açısından çok büyük bir hizmet bekliyor. Özellikle en büyük sıkıntıları ilaç. Orada insanlar ilaç bulamıyorlar” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE ORADA KALIP, YARALI İNSANLARA YARDIM ETSEYDİK DİYORUZ”
Suriye’de kalmanın kendileri için artık tehlikeli duruma gelmesinden dolayı Türkiye’ye geldiklerini vurgulayan Mansourati, “Neredeyse her gün orada insanlar yaralanıyor ve ölüyor. Yaralanan insanlar için yeterli sağlık merkezleri, ilaçlar yok. Bizim içimizde de geldiğimiz için bir üzüntü, burukluk var. Keşke gelmeseydik, oradaki insanlara yardım etseydik, tedavi etseydik diyoruz. İnşallah bir an önce savaş bitsin, barış olsun biz de tekrar memleketimize dönelim. Şu anda içimizde bir özlem var. Savaş biter bitmez hemen döneriz. Halep'te eşim ve 2 çocuğum var. Eşim de benim gibi doktor. Çocuklarım üniversite okuyorlar. Ben vize olmadığı dönemde pasaportum ile Türkiye’ye geldim ve burada ailemle birlikte yaşayabileceğim bir alan oluşturmaya çalıştım. Bunu başardım ancak Türkiye ile Suriye arasında vize çıkınca eşim ve çocuklarım buraya gelemediler. Onlar şu anda her gün ölüm korkusuyla orada yaşıyorlar. Keşke onlar da buraya gelseler de biraz daha kafam rahat etse. Hiç kimse tabii ki ülkesini terk etmek istemez ama biz mecburiyetten buraya geldik” diye konuştu. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA