Genç sanatçılar gururumuz oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç sanatçılar gururumuz oldu!


 

Uluslar arası arenadaki başarıları ile gururumuz olan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, gelecek vaat ediyor.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül almaya ve kentin adını duyurmaya devam ediyor.
MEÜ Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı öğrencisi Dilara Kaymak, bu sene 18’incisi düzenlenen ve opera çevrelerince son derece prestijli bir yeri olan Siemens Opera Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. Öğretim elemanı Çiğdem Aladağ ile şan eğitimine devam eden Lisans 1’inci sınıf öğrencisi Dilara Kaymak ayrıca Belvedere Uluslararası Şan Yarışması’nda Gala Konser’e katılmaya, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile 19 Mayıs konserinde solist olarak söylemeye de hak kazanmıştı.

12 YAŞINDAKİ AYLİN İTALYANLARI BÜYÜLEDİ
Konservatuarda uluslararası başarılarıyla adını duyuran diğer MEÜ öğrencisi de 12 yaşındaki Aylin Çelik oldu. Çelik, İtalya'da düzenlenen 13. ''Enrico Mercatali'' Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nda,  11-13 yaş kategorisinde çeşitli ülkelerden katılan 28 gitarcı arasında birinci oldu. Gitar eğitimine Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkanoğlu ile devam eden Aylin Çelik ayrıca Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile 23 Nisan konserinde solist olarak çalma hakkını elde etmişti.

LAÇİN AKYOL GURURUMUZ
Geçtiğimiz yıl, Belçika'nın Namur kentinde düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması'nda kendi kategorisinde 23 yarışmacıyı geride bırakarak dünya üçüncüsü olan Laçin Akyol ise Mersin Uluslararası Müzik Festivali tarafından Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne layık görüldü. Akyol ayrıca Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından 23 Nisan konserinde solist olarak çalmıştı. Aynı konserde Akyol, Doğa Karahan da solist olarak çalarak Mersin Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmişti. Her iki öğrenci de keman eğitimlerine Öğretim Görevlisi Lily Tchumburidze ile devam ediyor.

“TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUZ”
Güzin Gürel & Sedat Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) işbirliği ile düzenlenen 2016 Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda da İdil Olgar, 2016- 2017 konser sezonu 23 Nisan konserinde İDSO ile solist olarak çalmaya hak kazandı. İdil Olgar keman eğitimine Öğr. Gör. İsabelle Kollo ile devam ediyor.
Klarnet eğitimine George Kovzilidze ile devam eden Kayahan Karaca da, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile, Fagot eğitimine George Ksovreli ile devam eden Seyfi Can Dağlar; piyano eğitimlerine Öğretim Görevlisi Miroslav Dacic ile devam eden Ufuk Mete Şahin ve Deniz Akalın ise Eskişehir Senfoni Orkestrası ile 19 Mayıs konserinde solist olarak çaldılar.
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz, öğrencilerin artarak devam eden ulusal ve uluslararası başarılarından büyük gurur duyduğunu belirterek; öğrencilerin sadece Mersin Üniversite’sini değil ülkemizi başarıyla duyurduklarını ve temsil ettiklerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA