“Sanal Kadın Müzesi” Mersin’de! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sanal Kadın Müzesi” Mersin’de!


 

Kadının toplumsal statüsünü iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla pek çok projeyi hayata geçiren İçel Soroptimist Kulübü, Türkiye’nin 3’üncü, dünyanın 13’üncü Sanal Kadın Müzesi’ni Mersin’de hayata geçiriyor.

Açılışta; Semihi Vural’ın “Tarihteki Mersin Kadınları” kitabının  tanıtım toplantısı da gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Kurulduğu 1970 yılından bu yana kadınlara yönelik geliştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle adından övgüyle bahsedilen İçel Soroptimist Kulübü, Türk kadınını hak ettiği yere taşıyacak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kulüp, Türkiye’nin üçüncü Sanal Kadın Müzesi’ni, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü saat: 16.00’da Turgut Reis Mahallesi 4128 Sok. Erişmiş Apartmanı Daire: 1 adresindeki İçel Soroptimist Kulübü Evi’nde yapacağı etkinlikle açacak. Dünyada çok az ülkede ve az sayıda olan Sanal Kadın Müzesi, tarihsel süreçte toplumun gelişmesinde rol oynayan kadınların hayatı ve başarı öykülerinin öne çıkarılmasının yanı sıra, kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesini de hedefliyor.
Sanal Kadın Müzesi Açılış etkinliğinde ayrıca, çalışmalarıyla Mersin tarihine paha biçilmez değerler katan Semihi Vural’ın, İçel Soroptimist Kulübü Yayınları’ndan çıkan “Tarihteki Mersin Kadınları” isimli son kitabının tanıtım toplantısı da gerçekleştirilecek. Meriç Alkan’ın editörlüğünü yaptığı kitap, Mersin’in mitolojik zenginliğini gözler önüne sererken, Antik Kilikya’dan, ilk kadın belediye başkanı Müfide İlhan’a uzanan tarihsel aralıkta Mersin’in kadın kahramanlarını tanıtıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA