“Özgür basın susturulamaz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Özgür basın susturulamaz!”


 

İHD Mersin Şubesi, 3 gazetecinin; Özgür Gündem Gazetesi’nin ‘nöbetçi eş genel yayın yönetmeni’ kampanyasına katıldıkları için tutuklanmasına tepki gösterdi.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) tüm yurtta eş zamanlı basın açıklaması yaparak, Özgür Gündem Gazetesi’nin,  ‘nöbetçi eş genel yayın yönetmeni’ kampanyasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan ve savcıya ifade verdikten sonra tutuklanan gazeteciler Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’na destek verdi. Mersin’de de Özgür Çocuk Parkı’nda tutuklamalara tepki gösterildi. 3 gazetecinin serbest bırakılması talebi ile bir araya gelenler sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

“TUTUKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ”
Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve parti temsilcisinin destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan Şube sekreteri Özgür Çağlar, özgür basın üzerindeki baskıların her geçen gün giderek arttığını söyledi. Son zamanlarda insan hak ve özgürlüklerinin ağır şekilde ihlal edildiğini belirten Çağlar, “Ülke halklarının emeğe, barışa, demokrasiye, laikliğe ve eşitliğe dair talepleri ve hassasiyetleri polis şiddeti il bastırılırken, ülkeyi yönetenler tarafından hedef gösterilirken, mahkemelerde cezalandırılırken, bilim ve düşünce insanlarının tutuklanması kabul edilemez” dedi.

“HABER HAKKI ENGELLENEMEZ”
Emniyet, savcılık ve özel sulh ceza hakimleri üçgeninde gözaltına alınıp tutuklananların sayısının giderek arttığını ifade eden Çağlar, “En son Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla bir araya gelenler baskı altına alınıp tutuklanma furyasında nasibini aldı. İHD olarak, yayını engellenen gazeteler ile dayanışmanın temel bir hak olduğu, tutuklama ve baskınların özgür haber hakkını engellediğini belirtiyor, her türlü zorbalığa karşı emeğin, özgürlüğün, kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye mücadelesinde yan yana olmaktan onur duyduğumuz Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasını kınıyor, kendileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirterek derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA