“Referandum yapılsın!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Referandum yapılsın!”


 

Mersin’de nükleer santral yapılmamasına yönelik mücadele sürüyor. Nükleer karşıtları Akkuyu Nükleer Santrali için referandum yapılarak, halka sorulmasını önerdi.

SONER AYDIN

Mersin’de nükleer karşıtları iktidara seslendi. Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen grup, belediyenin hazırladığı Çevre Düzeni Planı’nda da,  Akkuyu Nükleer Santrali’ne yer verilmemesini istedi.
“Mersin’in Geleceği İçin Büyükşehir Belediyesi’nin Planında Akkuyu Nükleer Santrali’ni İstemiyoruz” yazılı pankart ve dövizler açan grup, sık sık nükleer karşıtı sloganlar attı. Eyleme çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.  

“GELİŞMİŞ ÜLKELER NÜKLEERDEN VAZGEÇİYOR”
Burada grup adına kısa bir açıklama yapan Sosyal Demokrasi Derneği Başkan Yardımcısı Ali Galip Özkan, teknolojik olarak gelişmiş ülkelerin nükleer mevcut nükleer santrallerini kapatarak, güneş, rüzgar, su gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini söyledi. Ülkemizin, özellikle ilimizin güneş kaynağı açısından kıskanılacak kadar zengin olduğunu vurgulayan Özkan, buna rağmen cennetten bir köşe olan Akkuyu’ya nükleer santral yapmanın ülkemize ve ilimize yapılacak en büyük kötülük olduğunu belirtti. 
“NÜKLEER DIŞA BAĞLILIKTIR”
Nükleer santralden üretilen olan elektriğin pahalı olacağını ve nükleer santralin dışa bağımlılığını arttıracağını dile getiren Özkan, “Rusya uranyum vermez ise üretim yapamazsınız. Nükleer santralin olduğu bölgeye turist gelmez, turizmi çökertir. Soğutma suyundan denize sarj edilmesi nedeniyle deniz ürünlerinin yok olmasına neden olacaktır. Balıkçılığı çökertir. Akkuyu deprem kuşağına çok yakın. Yok edilemeyen ve saklanamayan nükleer atıkların yaydığı radyasyon insanları öldürür” dedi.

“ÇÖZÜM YERİ HALKTIR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 'Nükleer santrale şahsi olarak ben de karşıyım' sözlerini hatırlatan Özkan, “Kendisini bu düşüncelerinden dolayı kutluyoruz. Meclis üyelerinin kentimize sahip çıkmasını bekliyoruz. 1/50 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda nükleer santralin işaretlenmesine oy birliği ile karşı çıkmalarını bekliyoruz. Böylesine önemli bir sorunun çözüm yeri halktır. Referandum yapılarak halka sorulmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA