“Sistemin dayattığı belediyeciliği reddediyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sistemin dayattığı belediyeciliği reddediyoruz”


 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, “Sistemin dayattığı belediyeciliği reddediyoruz” diyerek, ekolojik, çevreye insana, doğaya saygılı, demokratik, şeffaflığı, katılımcılığı esas alan, cinsiyet özgürlükçü bir anlayış ile hizmet verdiklerini vurguladı.

SONER AYDIN

 

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen 15-16 Haziran Akdeniz İşçi Festivali, belediye konferans salonunda; savaşların, insanlar üzerinde yarattığı acı, dram ve tahribatı anlatan sinevizyon gösterimi ve ardından da Muzaffer İzgü’nün, “Sınırda” adlı tiyatro gösterimi ile sona erdi. Festivalin 2 oturum halinde yapılan panel bölümünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.

Siyasi partilerde olduğu gibi kendilerinin de bir yerel yönetim anlayışları olduğuna işaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, “Genel olarak bizim yerel yönetim anlayışımız ekolojiktir, çevreye insana, doğaya saygılıdır. Demokratiktir, şeffaflığı, katılımcılığı esas alır. Aynı zamanda cinsiyet özgürlükçüdür. Biz bu 3 paradigmayı, tabi olduğumuz yasalara rağmen hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken kuşkusuz eksiklerimiz var, olacaktır da. Ama en azından sistemin bize dayattığı belediyecilik zihniyetini reddederek Akdeniz Belediyesi’nde ve diğer 105 belediyemizde özgür, demokratik yerel yönetim anlayışımızı uyguluyoruz" dedi.

 

İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILIYOR

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, emekçinin hakları bir yana, insan haklarının dahi hiçe sayıldığı bir ortamda olduklarının altını çizdi.

Sosyal demokrat yönetimlerin; ulusal bağımsızlık mücadelesinin birikimleri ve Cumhuriyet devrimlerinden aldıkları aydınlanmacı güçle ve zamanın ihtiyaçlarını da gözeterek halkların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çağdaş politikalar geliştirmek zorunda olduklarını vurguladı. Bunun tanımsal karşılığının da “Evrensel Sosyal Demokrasi” olduğunu kaydeden Atıcı, bu yaklaşımda merkezde insan ve doğanın olması ve çalışmaların buna göre yapılması gerektiğini anlattı. Yerel yönetimlerin hedefinin, ilk etapta halkın temel gereksinimlerini karşılayacak çözümler üretmek olduğunu sözlerine ekleyen Atıcı, piramidin en alt tabakasını çözmeden, üst katmanlara geçmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise sunumunda, 15-16 Haziran İşçi İsyanı'nın, sendikal özyönetimin ortadan kaldırılması saldırılarına karşı işçilerin başkaldırısı olarak değerlendirdi.

Akdeniz İşçi Fetivali'nin son bölümünde, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda, Oyun ve Roman Yazarı Muzaffer İzgü’nün “Sınırda” adlı oyunu izleyicilerin beğenisine sunuldu. Ramazan Velieceoğlu’nun yönettiği, sınır komşusu olan 2 ülkenin askerlerinin arasında geçenleri anlatan savaş karşıtı ve barış temalı oyunda Ali Sesal ve Semir Bolat rol aldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA