Mersin’in yolları ne zaman bitecek? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in yolları ne zaman bitecek?


 

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, kentte devam eden ulaşım yatırımları hakkında bilgi verdi. Mersin– Adana arası yol çalışmasının da 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen Dost, Mersin– Antalya arası karayolu çalışmalarının 42,5 kilometresi dışında kalan bölümün bölünmüş yol olara

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost’u ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Meclis olarak hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de devam eden projeler hakkında bilgi almak istediklerini söylemesi üzerine 5. Bölge Müdürü Yakup Dost şu bilgileri verdi: “Biz Bölge Müdürlüğü olarak 7 ilden sorumluyuz. Toplam 5 bin 540 kilometre yol ağımız var. Bunun bin 500 kilometresi Mersin’de. Bunun ise 155 kilometresi otoyol, 505 kilometresi devlet yolu ve 840 kilometresi il yolu. En önemli projelerimizden bir tanesi Mersin – Antalya yolu. Tamamı 227 kilometre olan bu yolun 42,5 kilometresi dışında kalan bölümün tamamı bölünmüş yol haline geldi.”

Bu güzergah tamamlandığında 22 adet de tünel yapılmış olacağını bildiren Dost, “Bunlardan 3 tanesi tamamlanarak trafiğe açıldı. 8 tanesinin inşaatı sürüyor ve bu yıl 6 tüneli daha trafiğe açacağız. Böylece trafik daha da rahatlayacak” dedi.

 

“TRAFİK IŞIKLARI ARASINDA SENKRONİZASYON SAĞLANACAK”

Yapılan düzenlemelerle Mersin-Silifke arası yolu disipline ettiklerine de değinen Yakup Dost, bu yolun da mevcut durumda daralmış gözükmesine rağmen tamamlandığında kapasitesinin artacağını anlattı.

Özellikle trafik ışıkları üzerinde yeni bir çalışma yürüttüklerini bildiren Dost, yeşil dalganın geliştirilmiş bir sistemini uygulamaya çalıştıklarını, trafik ışıkları arasında bir senkronizasyon oluşturulması projesinin devam ettiğini anlattı. Mersin’den Silifke’ye 46 adet trafik ışığı bulunduğunu dile getiren Dost, bu sisteme geçilmesiyle birlikte trafiğin daha da rahatlayacağını bildirdi.

 

MUT YOLUNUN İHALESİ YAPILDI

Silifke – Mut arası yol çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Yakup Dost, şu bilgileri verdi: “Göksu Nehri’nden sonra Mut çıkışına kadar devam eden yolun 69 kilometresinin ihalesi yapıldı. Bu alanda toplam 10 tünel ve 10 viyadük bulunmakta. Göksu Nehri’ni de asma köprü ile geçeceğiz. Bunun ihalesi de yapıldı. Nehir’e kadar olan bölümün ihalesi de 5 ay içinde yapılacak. Şu anda tek sorun Erdemli’de yaşanıyor. Alt ya da üst geçit yapılması için çalıştık ancak sonuç alınamadı, çevreyolu yapılmasına da uygun değil. Oto yollar tek kurtuluş olacak ancak otoyol yapımı da uzun vadeli projeler.”

 

“MERSİN – ADANA YOLU 2 YILDA TAMAMLANIR”

Şehir Merkezi’ndeki çalışmalara da değinen Yakup Dost, şehir merkezinde özellikle liman kavşağında ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Bu nedenle Mersin – Adana yoluna odaklandıklarını bildiren Dost, bu konudaki projeleri tamamladıklarını, ilk bölüm olan yaklaşık 8 kilometrelik alanın ihalesinin de yapıldığını bildirdi. Liman önünde 960 metre viyadük yapılacağını kaydeden Dost şu bilgileri verdi: “Ana yolu üste alacağız. Liman ve hal girişi ise viyadüğün altından açılacak. Adana’ya kadar yol 8 şerit olacak. 2 geliş, 2 gidiş ve yan yollar olacak. Buradaki kanalizasyon hattı ciddi bir sıkıntı ve şu anda bunu aşmaya çalışıyoruz. Ancak biz çalışmayı yine de başlattık. Bu sorunu da çözerek yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda ciddi servis yolları yapacağız. Tüm bu çalışmanın 2 yılda tamamlanması hedefleniyor.”

Yakup Dost turizm alanı ve havaalanı yol çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı.

Dost’un açıklamaları sonrasında söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Dost’a yeni görevinde başarılar dileyerek kendisine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA