Öğretmen adayları mağdur oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmen adayları mağdur oldu!


 

Mersin’de bir grup öğrenci İhtiyaç Akademi Dershanesi tarafından mağdur edildiğini iddia etti. Öğrenciler; kaliteli hizmet alamadıkları gibi dershane yöneticisi R.Y’nin kendilerine şiddet uyguladığını öne sürdü.

SONER AYDIN

Mersin’de; Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanan yaklaşık 50 öğrenci, sınav öncesi hazırlık için gittikleri İhtiyaç Akademi Dershanesi tarafından mağdur edildiklerini öne sürdüler. Dershanede öğretmen açığı olduğunu ve sınıf mevcutlarının iki katına ulaştığını dile getiren öğrenciler, sınava yaklaşık 1,5 ay kalmasına rağmen hala bu açığın giderilmediğini savundular.

 

ÖĞRETMEN ADAYILARINA ŞİDDET İDDİASI!

Dershane yönetimine alanla ilgili öğretmen yetersizliği, ders saatlerinin düzensizliği, sınıfların kalabalık olması gibi sorunları birçok defa iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini ve üstelik sorunu dile getirdiklerinde dershane yöneticisi R.Y tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını öne süren mağdur öğrencilerden Adem Yalçın, sınava kısa bir süre kalmasına rağmen hala yeterli bir eğitim alamadıklarını ifade etti. Dershane yönetimi tarafından tehdit edildiklerini ve eğitim haklarının elinden alındığını öne süren öğrenciler suç duyurusunda bulundu.

 

DENETİMLER SIKLAŞSIN!

Dershanelere yönelik son yıllarda çeşitli düzenlemeler hayata geçirilirken denetimlerin yetersiz olduğu öne sürüldü. Görüşlerini aldığımız bazı dershane sahipleri kalitesiz ve vizyonsuz, sadece kar amaçlı dershanecilik hizmeti vermeye çalışanların önlenmesi için yetkililere çağrı yaptı. Sektör temsilcileri; eğitim camiası dışından, yatırım aracı olarak dershanelere ortak olup, para kazanmaya çalışan kesimlerin yarattığı sorunların günden güne büyüdüğünden şikayet ederek, ilgili mercilerin denetimlerini sıklaştırmasını istediler.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA