“Köleliğe teslim olmayacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Köleliğe teslim olmayacağız”


 

“Köleliğe Teslim Olmayacağız” sloganıyla organize edilen “Akdeniz İşçi Festivali”nin açılışında konuşan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “İktidar bugün işçilere karşı büyük bir savaş ilan edilmiş durumda. İşçileri köleleştirmek için en acımasız yasaları Meclise getiriyorlar. İşçiye düşman

SONER AYDIN

Türkiye tarihinin en büyük işçi direnişlerinden biri olan ve işçi sınıfının birçok sendikal hakkı kazanmasını sağlayan 15-16 Haziran 1970 işçi direnişinin 46.yılı DİSK/Genel-İş, Tüm Bel-Sen ve Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği 4. İşçi Festivali ile kutlanıyor.

Bu yıl, “Köleliğe Teslim Olmayacağız - Yerel Yönetimler ve Demokrasi Mücadelesinde Emekçiler” slogan ve başlığı altında düzenlenen festivalin açılışı, belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

DİSK Genel İş ve Tüm Bel-Sen Mersin Şubeleri ve Akdeniz Belediyesi İşbirliğinde organize edilen festivale, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, HDP ve CHP İl-İlçe örgütleri yöneticileri, DİSK, KESK ve TÜRK-İŞ Konfederasyonlarına bağlı sendika temsilcileri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda emekçi katıldı. Festivalin açılışında, katledilen emekçilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

 

“KÖLELİĞE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 15-16 Haziran 1970 direnişinin, DİSK’in kapısına kilit vurmak isteyen patron ve iktidarlara karşı işçi sınıfının başkaldırısı olduğunu vurguladı. Patron ve devletten bağımsız tek işçi konfederasyonunun KESK olduğunu sözlerine ekleyen Göksoy, “Bugün işçilere karşı büyük bir savaş ilan edilmiş durumdadır. İşçileri köleleştirmek için en acımasız yasaları Meclise getiriyorlar. Emeğe karşı yapılan bütün bu saldırılar ILO tarafından da tescillendi. İşçiye düşmanlık yapan, demokrasiye de düşmandır. 15-16 Haziran’ın 46’ncı yıldönümünde köleliğe teslim olmayacağız” şeklinde konuştu.

 

SENDİKACILIK TİYATRO İLE ANLATILACAK

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumlarına geçildi. Moderatörlüğünü Genel İş Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi Vakkas Kılıç’ın yaptığı ilk oturumda DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “15-16 Haziran İşçi Direnişinin Demokrasi Mücadelesindeki Yeri”ni anlattı. “Kapitalizm Krizi, Emeğin Dönüşümü ve Belediyelerde Taşeron Örgütlenme Sorunları” başlıklı konuşmalarıyla Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Esra Kilim ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Tören konuklara hitap etti. Yine MEÜ Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan “Savaş, Göç, Göçmen İşçiliğin Çalışma Yaşamına ve Sınıf Mücadelesine Etkileri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Oturumun son panelisti KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ise “Yerel Yönetimler, Haklar ve Siyasal Darbeler” başlıklı sunumunu yaptı.

Moderatörlüğünü Eğitim-Sen Üyesi Mahmut Sümbül’ün yaptığı 2’nci oturumda Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, “Yerel Yönetim Biçimleri ve Demokrasi İlişkisi” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Yerel Yönetimlerde Sosyal Demokrasi Anlayışı” başlığıyla katılımcılara hitap ederken, “Dünyada Kendi Kendini Yönetmede Öz Yönetim Deneyimleri” başlıklı konuşmasıyla 2’nci oturumun son panelisti HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü oldu.

Festivalin kapsamındaki panel oturumlarının ardından ilk gün etkinlikleri sona erdi. Akdeniz İşçi Festivali kapsamında 16 Haziran günü saat 14.00’te Akdeniz Belediyesi konferans salonundu “Sınırda” adlı tiyatro gösterimi yapılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA