Şehir Hastanesi gün sayıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi gün sayıyor


 

Ağustos ayı itibariyle tüm inşaat ve teknik işlemlerinin tamamlanması planlanan ve hizmet vermeye başladığında Türkiye’nin hizmete açılan ilk ‘Entegre Şehir Hastanesi’ olacak olan ‘Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’ hizmet vermek için gün sayıyor.

Haber Merkezi

Tamamlanmasına kısa süre kalan ‘Dev Proje’nin son durumu hakkında yetkililerden bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek üzere inşaat şantiyesini ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, yönetim binasındaki toplantı salonunda İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan’dan detaylı bilgi aldı.

Toplantı sırasında İl Sağlık Müdürü Vekili Aytekin Kemik’in yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Memnune Çamsarı, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan ve yüklenici firmanın teknik, destek ve kalite müdürleri de hazır bulundu.

Toplantıda Haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık %91’lik kısmının tamamlanmış olduğunu ifade eden İşletme Genel Müdürü Doğan, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, Ağustos ayı itibariyle de inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Projede bakanlıkça uygun görülen bazı alanlarda kapasite artırımına da gidildiğini ifade eden Doğan, kampus içerisine yüklenici firma ortaklarından Murat Çeçen tarafından hayrına 1’er adet Cami ve Kreş yaptırılacağını da sözlerine ekledi.

 

1294 YATAK KAPASİTELİ

Hizmet verecek olan teknik cihazların tamamına yakınının montaj yapılmak üzere hazır olduğunu belirten Doğan, tamamlandığında bin 294 yatak ile hizmet verecek olan hastanenin, afet ve acil durum hallerinde yatak sayısının bin 500’e yakın bir sayıya kadar arttırılabileceğini, hastanede aynı anda 50 hastanın ameliyat olabileceğini, bu hizmetleri verirken de sayılı hastanede kullanılan 5.000 kw gücünde elektrik üretebilen jeneratör sistemi ve son teknoloji cihazların kullanılması ile birlikte de hizmet kalitesinin en üst düzeyde olacağını söyledi.

 

TÜRKİYE’DE İLK 

Toplantı sonrasında toplantıya katılanlar ile birlikte inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çakacak, inceleme sonrasında bazı değerlendirmelerde bulundu. Şehir Hastanesi inşaatının geldiği son durumun son derece olumlu olduğunu ifade eden Vali Çakacak, ülke genelinde yapımı devam eden 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen Entegre Şehir Hastanesi’nin, Mersin başta olmak üzere bölgemiz için ve hatta sağlık turizmi açısından ülkemiz için son derece önemli bir yeri olduğunu kaydederek “Her zaman dediğimiz gibi mevcut sağlık kapasitesi ve halen yapımı, ihalesi ve proje çalışmaları devam eden sağlık yatırımları da tamamlandığında Mersin, bir sağlık üssü haline gelecektir. Bu da sadece Mersin’i değil, Çukurova Bölgesi’ni her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri haline getirecektir. Sağlık sektörü turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

232 bin metrekare inşaat alanına sahip, 1.294 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, Nükleer Tıp, Diyaliz, Doğum, Tüp bebek ve daha birçok ünitenin hizmet vereceği bildirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA