Ukrayna hamlesi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ukrayna hamlesi!


 

Türkiye, Rusya’nın yapacağı Akkuyu nükleer santraline Ukraynalı şirketi davet ediyor!

Haber Merkezi

Rusya’nın 22 milyar dolara inşa edeceği Akkuyu Nükleer Santral’in inşaatına Ukrayna enerji boru hatları ve ekipman üreticisi Energoatom’un alt şirketi Atomenergomash davet edildi.
Energoatom’dan yapılan açıklamada Türkiye’den bir delegasyonun kendilerini ziyaret ettiği ve işbirliği çalışmalarının ele alındığı kaydedildi.
Türk uzmanların Ukrayna şirketinin nükleer santral inşaatında gerekli olan ürün ve hizmetleri ile yakından ilgilendiği kaydedilen açıklamada, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Mart ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette çalışma programı ile ilgili anlaşma sağlandı” denildi.
Akkuyu nükleer santralin inşaatı ile ilgili Rus Atomstroyexport şirketi ile Mayıs 2010’da anlaşma imzalanmıştı.
Akkuyu inşaatı için gerekli izinlerin 2018’e kadar, elektrik üretimi ile ilgili izinlerin de yıl sonuna kadar alınması planlanıyor. 2023’te ilk ünite, 2026’da da dört ünite devreye alınacak. Nükleer santral için 60 yıl çalışma süresi öngörülüyor. Ukrayna krizi, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının sert düşmesi nedeni ile ekonomik zorluklar yaşayan Rusya Akkuyu’nun yüzde 49’unu satmayı planlıyor.
Türkiye’nin sınırı ihlal ettiği gerekçesi ile 24 Kasım’da Rus jetini düşürmesinin ardından bozulan siyasi ilişkilerin de etkisi ile çalışmalar yavaş ilerliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA