Tarsus üzümü için hasat zamanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus üzümü için hasat zamanı!


 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu afetinin vurduğu Tarsus’ta sofralık üzüm hasadı ve ihracatı için düğmeye basıldı!

Hediye Eroğlu

Türkiye’nin üzüm ihtiyacının yüzde 33’ünü karşılayan Mersin’in Tarsus ilçesinde, sofralık üzüm hasat ve ihracı için düğmeye basıldı.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan duyuruda; “Açıkta yetiştirilen Sofralık Üzüm Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonunun, bölgemizde çeşitli bağlarda özellikle de Tarsus ilçesine bağlı muhtelif köylerde yaptıkları incelemeler neticelenmiştir. Açıkta yetişen sofralık üzümlerden Yalova İncisi, Trakya İlkeren, Kardinal gibi çeşitlerinin kesimine ve ihracına karar verilmiştir” denildi. 

400 BİN TON REKOLTE
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, ilçede 200 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını belirterek, geçen yıl 350 bin ton civarında üzüm hasadı yapıldığını söyledi.
İlçede resmi kayıtlara göre 104 bin dekar alanda, kayıt dışıyla birlikte ise yaklaşık 200 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını belirten Ergezer, bu yılki iklim koşulları nedeniyle rekoltenin geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu, bu yıl en az 400 bin ton üzüm rekoltesi beklediklerini söyledi. 
“Asıl önemli olan ihracat kapılarının açılması. İhracatın başlaması halinde üreticiler ve ülkemiz kazançlı çıkacak" diyene Ergezer, ihracat kapısı açıldığında bölge ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlayacaklarını aktardı. 

TARSUS’TAKİ AFET MECLİS’E TAŞINIYOR
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ise, geçtiğimiz hafta Tarsus ilçesinde meydana gelen yoğun dolu yağışından olumsuz etkilenen Karadirlik, İbrişim ve Ulaş Köylerini ziyaret etti. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ve yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette, dolu felaketinin üreticileri uğrattığı zararları yerinde inceleyip vatandaşlardan bilgi alan Atıcı, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını ve köylülerin zararlarının karşılanması için girişimlerde bulunacağını söyledi. Karadirlik, İbrişim ve Ulaş muhtarları ile bir araya gelen Aytuğ Atıcı, köylerin sorunları ve vatandaşların talepleri hakkında da bilgi aldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA