Mersin toprakları gelir getirici türlerle ağaçlandırılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin toprakları gelir getirici türlerle ağaçlandırılıyor


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylülerinin faydalanması maksadıyla gelir getirici türlerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi

Çalışmalar kapsamında toplam 8 bin 770 dekar alanda ceviz ve badem ağaçlandırması ile yabani zeytin aşılaması için çalışan ekipler şu ana kadar 3 bin 800 dekar alanda 45 bin 600 adet yabani zeytinin aşılamasını tamamladı. 
Ceviz ve badem ağaçlandırmaları çerçevesinde çalışmalarını sürdüren teşkilat, şu ana kadar bin 200 dekar araziyi ceviz ve badem türleriyle ağaçlandırdı. Böylece 5 bin dekar alanda faaliyetler tamamlanırken, geri kalan 3 bin 770 dekarlık alanda ağaçlandırma ve yabani zeytin aşılama çalışmaları en kısa sürede bitirilecek.

DAĞ TAŞ YABANİ ZEYTİN OLACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ormanları kırsal kalkınmanın anahtarı konumuna getirdiklerini ve orman köylüleri için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin faydasına ne varsa yaptık ve yapacağız. Özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapıyoruz. Bölgeye göre ceviz, badem, zeytin vb. türlerde ağaçlandırma yaparak gelirini orman köylülerimize bırakıyoruz. Onlara ek istihdam alanları oluşturuyoruz. Mersin bölgemizde de 2015-2019 yılları arasında 28 bin 270 dekar arazide yaklaşık 688 bin adet yabani zeytini aşılamış olacağız. Böylece orman köylülerimizin gelirini artıracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA