imza kampanyası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

imza kampanyası


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde Devlet Demir Yollarının hızlı tren projesi ile tren hattının kenti ikiye bölecek olmasına tepkiler devam ediyor. Kent Konseyi de kentin ikiye bölünmemesi için imza kampanyası başlattı.

Kent Konseyi Tarsus Tren Garı önünde basın açıklaması yaparak, “Tarsus İkiye Bölünmesin” imza kampanyası başlattı. Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer, hızlı tren projesinin hayata geçmesiyle Tarsus’ta bazı sıkıntıların yaşanacağını dile getirdi. 

Kapatılacak hemzemin geçitler ve üst geçitlerle, yayaların şehrin bir yakasından diğerine geçmesinin zorlaşacağını, bazı esnafın iş hacminin daha da küçüleceğini ifade eden Başer, kentin güney ve kuzey diye iki ayrılacağını belirtti. Başer, “350 insanımızın yaşadığı ilçemiz ortasından demiryolu geçmekte, şehrimizi kuzey ve güney diye ikiye ayırmakta, şehrin kuzey-güney yönündeki geçişler şehir merkezinde bulunan 6 adet hemzemin geçitten araç ve yaya geçişi olarak sağlanmaktadır. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Mersin-Adana arasında hızlı tren geçişlerinin yapılabilmesi için alt yapı ihalesi yapılmış, bu ihale neticesinde mevcut olan hemzemin geçitlerden Devlet Hastanesi Acil Sevisi karşısında olanının kapatılması, diğer geçişlerde ise alt veya üst geçit uygulaması yapılması planlanmaktadır. Şehir merkezinde eni yer yer 40 metre civarında ve yaklaşık 10 km. uzunluğunda bir bant oluşacak, bu kısmın yer üstü kullanımı imkansız hale gelecek, şehri ortasında ikiye bölen bu proje insanlarımıza hizmet etmek yerine, adeta geçmişte demirperde ülkelerinde yaşanan bir sınır hattı gibi insanlarımızın yaşamını zorlaştıracaktır” dedi.
Projenin kentin olumsuz etkileyeceğini altını çizen Başer, “Yaşanacak tüm bu olumsuzların önüne geçebilmek için hızlı tren projesinin yeniden revize edilerek şehir merkezinde olan kısmının yer altına alınması için Tarsus Kent Konseyi olarak imza kampanyası başlatıyoruz. Tarsuslular bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Toplanan imzaları başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere, Başbakanlık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, DDY Genel Müdürlüğü’ne ileterek, Tarsus halkının düşüncelerine tercüman olmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından açılan stantta imza kampanyası başlatıldı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA